Vieraskolumnit

Hektisimmästäkin höykytyksestä selviää, kun muistaa ottaa oikean asenteen.

Työmatka Lontooseen ja lapset mukana. Tällaisin konstein näinkin hankalan tilanteen voi kääntää voitoksi.

Ennenkin olen ottanut lapset mukaan työreissuille, mutta nyt oli haastetaso korkeampi. Lasten ensimmäinen lentomatka, kohteena Heathrow, itsellä tiedossa kolme päivää intensiivistä työskentelyä, opiskelua ja verkostoitumista. Miljoona potentiaalisesti pieleen menevää asiaa. Bonuksina pikainen aikataulu ja tiukka budjetti.

Ensimmäinen, tärkein, menestystekijä oli koko ajan oma asenne. Alkaen ”ei tule onnistumaan” -ajatuksen vaihdosta miten saisin toteutettua -pohdintaan ja lopulta yksityiskohtien hiontaan. Lapsille myönteistä, tarpeellista, arvostavaa -asenteen iskostaminen entistäkin paremmin kaiken läpäiseväksi ohjenuoraksi.

Tarpeeksi tietoa kohteesta, ohjelmasta ja sääennusteesta niin, että reput ja yksi käsilaukku riittivät matkatavaroiksi. Kapselipukeutuminen, karsiminen ja pystyviikkaus apuna. Turvatarkastuksessa esiin nostettavat laukuissa päällimmäisinä.

Joka väliin varuiksi ylimääräistä aikaa ja kaikille jatkuvasti juotavaa. (Äidille kahvin lisäksi myös mehua ja vettä.) Avoimuus uusille elämyksille ja kokemuksille tietoisesti läsnä joka hengenvedossa.

Ja hyvinhän kaikki meni. Conciergen palveluksia, paikallisten kanssa juttelua, kansainvälisiä kontakteja, kaksikerroksisia punaisia busseja. Paljon tuttua, silti ripaus eksotiikkaa niin detaljeissa kuin isommissakin asioissa.

Kasvua, meille kaikille, monella tapaa. Yksi uskalluksen etappi on taas ylitetty. Rikkautta voi saada elämään monin keinoin. Kun tohtii venyttää itseä tutun ja turvallisen yli asenne kohdallaan.

Lue lisää