Vieraskolumnit

Polttomoottori, auto, moottoritie, metsäkuolema, katalysaattori, huijaussofta – Saksalainen autoteollisuus päihittää esteen kuin esteen

Mikään keksintö ei ole muokannut maailmaa niin kuin auto. Kun takapakkia on tullut, saksalainen on kääntänyt pelin taas voitokseen.

Kaikkea se saksalainen keksiikin, sanoi mummo kun kamelin näki. Britit keksivät höyrykoneen ja teollisen vallankumouksen, mutta Saksassa kehitettiin otto-, diesel- ja wankelmoottorit, Daimlerin moottoripyörä ja Benzin auto. Kaikki viisi saksalaisia sukunimiä.

Saksasta tuli autojen ja autoilun luvattu maa. Sinne rakennettiin maailman mahtavin autoteollisuus ja planeetan nopein moottoritieverkosto. Saksalaiset lähtivät liikkeelle, eikä mikään enää pysäytä heitä.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi maksutta käyttöösi kahdeksi viikoksi.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lippulaulu esitettiin ensimmäistä kertaa presidentti Relanderin isännöimällä itsenäisyyspäivän vastaanotolla – isänmaallisen laulun sanoitti V. A. Koskenniemi

Kun homma lähtee lapasesta

Kaarnakuoriaiset talouden uhkana