Vieraskolumnit

Fasaani on suomalaiselle outo lintu ja sen metsästys lähes vitsi – matkailu avartaa

Skotlannissa fasaanijahdista on muotoutunut tarkkoja muotosääntöjä noudattava rituaali, jonka rinnalla paavin jouluyön messu Vatikaanissa on improvisoitua räpellystä.

”Prkl, mikä otus tämä on?!” Setämies Jorma roikotti koreaa mutta hyvin kuollutta kanalintua jaloista ilmestyessään jahtikämpän pihapiiriin.

Keväällä isä ja sotakaveri Hannes olivat ostaneet parvellisen fasaaneja kokeillakseen niiden kasvatusta kuusamolaisessa korpimaisemassa. Silloin se tuntui hyvältä idealta.

Pedot ja Koillismaan kylmät kelit verottivat katraksen lähes olemattomiin jo ennen metsästyskautta, vaikka niitä yritettiin ruokkia heinälatoon toimitetuilla vilja-annoksilla.

MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Sorsajahtien järjestäjä toivoo, että sorsastuksen ravintohoukutinkieltoa ei runnottaisi läpi väkisin – " Se on sitten oman keskustelunsa paikka, jos tavoitteena on lopettaa vesilintujen metsästys tietyllä alueella Suomessa"

Kaikkien lintujen metsästys on kielletty Salon tartuntavyöhykkeellä – katso kartalta tarkka sijainti

Pöpperöinen suojasää ja puuskainen vesisade tekevät talvisesta fasaanijahdista extremelajin – ainakin koiralle

Fasaanijahdissa tärkeintä ei ole saalis, vaan erilainen päivä yhdessä