Vieraskolumnit

Metsäalan on päivitettävä ihmisten mielikuva siitä, mitä moderni metsän hyödyntäminen on

Vastuullisen kuluttajan valinnat määräytyvät tänä päivänä paljon enemmän ympäristövaikutusten mukaan kuin vaikkapa vuosituhannen alussa.

Suurten globaalien muutosten edessä metsien merkitys maapallolle huomataan yhä paremmin. Samaan aikaan metsien käyttöä koskeva keskustelu kärjistyy helposti. Se kertoo, että metsät koetaan tärkeiksi ja että metsät merkitsevät hyvin erilaisia asioita eri ihmisille.

Suomella on pitkät perinteet asioiden tekemisestä yhdessä, myös metsäalalla. Myös kansainväliset suuret metsä-, ympäristö- ja ilmastoalan toimijat ovat viime aikoina havahtuneet siihen, että metsillä on niin monta arvoa, että ne ylittävät ihmisen asettamat sektorirajat. Siksi meidän pitää etsiä yhdistäviä tekijöitä eikä kaivautua poteroihin. Samalla tarvitsemme muutoksia energia-, ruoka-, liikenne- ja asumisjärjestelmiin.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa MT Digi nyt edulliseen hintaan.
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää