Maaseudun Tulevaisuus

Räsänen

Lauri Kontro: "Suvaitsevaisuus on suvaitsemattomalle valtamedialle ja ...yleiselle mielipiteelle liikaa."

Ministeri Päivi Räsänen on pitänyt puheen. Puheen takia on kuulemma tuhansia ihmisiä eronnut kirkosta. Itse Jari Tervokin on pahastunut.

Halusin tutustua siihen, mitä Räsänen oli puhunut, ja hankin puheen. Yllätyin. Tajusin, että Räsäsen potkijoista ei juuri kukaan ollut lukenut hänen puhettaan.

Puhe on kymmenen sivua hyvin argumentoitua tekstiä ja hyviä kysymyksiä. Puhe on jäsennelty, looginen ja aito. Harvoin ministerin suusta kuulee mitään niin henkilökohtaista ja pohdiskelevaa.

Räsäsen mielipiteistä voi pitää tai olla pitämättä. Mutta ei sen takia tarvitse erota kirkosta tai panna kapakkaa remonttiin.

Räsänen käsittelee arvoista tärkeintä, elämää. Miksi eläinsuojelulaki suojelee eläimiä paremmin kuin ihmisensuojelulaki ihmistä?

Lääkäri ei voi Suomessa omantunnon syistä kieltäytyä tekemästä aborttia, muualla voi. Vain Suomi ja Ruotsi ovat poikkeuksia. Miksi?

Räsänen lainaa eläinaktivistien raamattua, Peter Singerin kirjaa Oikeutta eläimille: "On olemassa eläimiä, joiden henki on millä kriteerillä tahansa arvokkaampi kuin joidenkin ihmisten. Simpanssilla, koiralla tai sialla esimerkiksi on kehittyneempi tietoisuus itsestään kuin vaikeasti kehitysvammaisella lapsella”, kirjoittaa tämä monen suomalaisenkin vihreän oppi-isä.

Suomeksi siis: kehitysvammaisen tai vanhan ihmisen saa tappaa, mutta eläintä ei.

Kun Räsänen on sitä mieltä, että ihminen sittenkin on arvokkaampi kuin simpanssi tai sika, alkaa valtamedia kirkua kurkku suorana ministerin eroa.

Voi herran pieksut! Voi tätä jeesustelua!

Suomessa eläinaktivistit tekevät iskuja turkistarhoille ja aiheuttavat kärsimystä eläimille. Monet kulttuuri-intelligentit ovat ymmärtäneet terroria ”eettisillä” syillä.

Kun Räsänen miettii, voisiko lääkäri kieltäytyä abortin teosta omantunnon syihin vedoten, ja onko eutanasia oikein, hänet halutaan mestata julkisesti. Toimittajat itse vaativat oikeutta kieltäytyä joidenkin juttujen kirjoittamisesta ”eettisistä” syistä.

Kummallisinta näissä ristiinnaulitsemistalkoissa on kirkon sotkeminen asiaan.

Mitä ihmeen tekemistä kirkolla on Räsäsen kanssa? Arkkipiispa vastaa Räsäsen puheista yhtä paljon kuin tästä kirjoituksesta.

Räsänen on kertomansa mukaan kirkon jäsen ja kuuluu pieneen herätysliikkeeseen.

Kirkko on suvaitsevainen laitos, joka sietää jopa toisinajattelijoita. Suvaitsevaisuus on suvaitsemattomalle valtamedialle ja sen luomalle yleiselle mielipiteelle liikaa.

Olen Räsäsen kanssa monista asioista eri mieltä, mutta teen kaikkeni, jotta hänellä olisi mahdollisuus lausua mielipiteensä julki.

Ellen jo maksaisi kirkollisveroani, ryhtyisin sitä maksamaan.

Lue lisää

Räpartisti Kanye West avasi presidentinvaalikampanjansa Yhdysvalloissa – kampanjan epäillään olevan mainostempaus tulevalle albumille

IL: Europarlamentaarikko Sarvamaa teki kollegastaan vihreiden Heidi Hautalasta tutkintapyynnön

Kansalaisaloite abortin teosta tänään eduskuntaan

Nuoret ovat vastuullisia petipuuhissa – seksivalistus puree