Rakentaminen

Vapaapalokuntalainen savusukelsi omaan työpaikkaansa ja pelasti nosturin avaimen, joka oli jo osittain sulanut – laite saatiin ajettua turvaan viime hetkellä

Levin hiihtokeskus palkitsi Petteri Lakson tämän ansioista tammikuisena tulipaloiltana.
Levi Ski Resort
Petteri Lakso sai rahallisen tunnustuksen lisäksi kehystetyn ilmakuvan paloyöstä. Kuvassa raamien sisällä on sulanut nosturikoneen avain ja alla lukee ”Kiitos Petteri”.

Levin hiihtokeskus palkitsi Petteri Lakson yhtiön eteen tekemästä työstä palovahinkojen pienentämiseksi, kertoo Levi Ski Resort tiedotteessaan.

Levi Ski Resortin eturinteiden kupeessa sijainnut huoltorakennus tuhoutui sunnuntai-iltana 3. tammikuuta 2021 alkaneessa tulipalossa. Ensimmäisenä palopaikalle saapunut Lakso on Levi Ski Resortin työntekijä ja vapaapalokunnan jäsen.

Tulipalosta aiheutui kahden miljoonan euron vahingot, mutta tulipalosta ehdittiin pelastaa rinnekoneita ja irtaimistoa 2,5 miljoonan euron edestä vapaapalokunnan, pelastuslaitoksen sekä Levi Ski Resortin henkilökunnan yhteistyöllä ja toiminnalla. Tulipalossa ei tullut henkilövahinkoja.

Lakso pelasti myös viimeisen nosturikoneen palavan talon päädystä savusukeltamalla ensin rakennukseen sisään hakeakseen nosturikoneen avaimen. Tätä ennen pelastuslaitoksen henkilökunta oli savusukeltanut rakennukseen sisältä avainkaapin, jossa kaikkien avainten luultiin olevan. Kun avainta ei löytynyt kaapista, Lakso savusukelsi rakennukseen ja löysi avaimen lattialta, johon se oli tippunut seinältä avaimen muovipään sulamisen vuoksi.

"Petteri tuli palavasta rakennuksesta ulos ja sanoi 'tässä on nosturin avain', ja tämän jälkeen saimme pelastettua vielä viimeisen koneen ennen kuin tulipalo nielaisi kaiken muun mukaansa", muistelee Levi Ski Resortin toimitusjohtaja Jouni Palosaari paloyön tapahtumia tiedotteen mukaan.

Tulipalon sammutustyöt jatkuivat läpi yön ja palo saatiin sammutettua maanantaiaamuna, eikä se onneksi päässyt leviämään muihin rakennuksiin.

Levi Ski Resort muisti perjantaina Laksoa rahallisella tunnustuksella yhtiön eteen tekemästä työstä palovahinkojen pienentämiseksi sekä yhtiön konekaluston pelastamisesta.

"Viimeistään tällaisella kriisin hetkellä näkee henkilökunnan sitoutumisen työhönsä ja työpaikkaansa. Oli liikuttavaa kokea ja nähdä paloyönä, kuinka vanha henkilökuntamme tuli omaehtoisesti paikan päälle ympäri kuntaa pelastamaan kalustoamme ja auttamaan palokuntaa", sanoo Jouni Palosaari.

Samassa tilaisuudessa Pohjola Vakuutus muisti Kittilän VPK:ta 10 000 euron lahjoituksella Levi Ski Resortin huoltohallin palon torjunnasta ja kaluston pelastamisesta tulelta.

Lue lisää: Valtava huoltohalli irtaimistoineen tuhoutui palossa Levillä – pelastuslaitos on purkanut lähialueelle annetun vaaratiedotteen

Poltatko kynttilää jääkaapissa tai muuten koitat kylmäsavustaa omatekoisilla virityksillä – ei kannattaisi, viritykset ovat aiheuttaneet jo miljoonien eurojen vahingot

Tämä kodin turvallisuutta lisäävä teko jää yli puolelta suomalaista tekemättä kuukausittain – vakuutusyhtiö patistaa varovaisuuteen, kun tunnelmoidaan kynttilänvalossa

Lue lisää

Tutkinnanjohtaja: Levillä palaneen lomamökin lattialämmitys asennettiin väärin ja palohälyttimiä olisi tarvittu enemmän – kolme lasta kuoli savuun, yksi pelastui

Kolme kuoli vapaa-ajan asunnon palossa Levillä, yksi seurueen jäsen heräsi palovaroittimeen ja pelastui

Levin mökkipalossa kuolleet olivat poliisin mukaan kaikki samasta perhepiiristä – "Yläkerrassa nukkumassa olleiden pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään"

Valtava huoltohalli irtaimistoineen tuhoutui palossa Levillä – pelastuslaitos on purkanut lähialueelle annetun vaaratiedotteen