Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Rakentaminen

Nikkaroi puupenkki Aarteen ohjeella – Materiaaliksi sopii ylijäämäpuu tai uusi, höylätty puutavara

Pikkupenkeille on aina tarvetta kotona ja puutarhassa. Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, sahauta penkin osat liikkeessä.
Susanna Uusitalo
Voit koota penkin osat yhteen ruuvaamalla tai naulaamalla.

Kotona pienen penkin paikka voi olla eteisen istuimena, ruokailuryhmän osana, saunan pukuhuoneessa tai ikkunan alla kukkapöytänä. Istuimille on tarvetta myös parvekkeella, terassilla ja puutarhassa.

Nikkaroi penkki ylijäämäpuusta tai kierrätysmateriaalista tai hanki uutta, höylättyä lautaa. Puulajin voit valita oman mieltymyksesi tai saatavuuden mukaan.

Jos haluat päästä mahdollisimman helpolla, sahauta penkin osat liikkeessä, jolloin sinulle jää vain kokoaminen ja viimeistely. Mallipenkki on koottu ruuvaamalla, mutta yhtä hyvin voit naulata osat yhteen. Mallipenkki on 800 mm pitkä, 400 mm leveä ja 500 mm korkea. Se mitoitettiin parvekkeelle.

Puun pinta kannattaa suojata kulutusta, likaa, kosteutta ja aurinkoa vastaan. Käsittele penkki kosteutta hylkiväksi varsinkin silloin, jos sen paikka on ulkona.

Katso tarvikelista ja ohje Aarteen sivuilta.

Lue lisää

Aarre: Pikapöytä kesäjuhliin syntyy raakalaudasta

Osaatko toimia oikein, jos törmäät kotipuutarhassasi vaaralliseen tuholaiseen tai outoon kasvitautiin? Aarre listasi keinot, joilla huolehdit kasvinterveydestä kotipihassasi

Aarre: Marko Nikula rakentaa perinneveneitä – ”Vanha vene on kulttuuriperintöä, jota ei tule mistään lisää”

Loimukoivu sopii kitaran raaka-aineeksi