Rakentaminen

Posti karsi urakalla kirjelaatikoita – "Maaseudulla tulisi olla mahdollisuus lukittuun kirjelaatikkoon"

Rakentaminen 05.12.2017

Karsintaa on perusteltu laatikoiden vähäisellä käytöllä. Maaseudulla pitäisi olla aina tarjolla suljettuja kirjelaatikoita, sanoo posti- ja logistiikka-alan unioni PAU:n järjestöpäällikkö Seppo Kinnunen.


Jaana Kankaanpää
Satakunnasta poistettiin 88 kirjelaatikkoa.

Posti on karsinut tänä vuonna kirjelaatikoita reippaalla kädellä.

Satakunnasta poistettiin 88 kirjelaatikkoa, kertoo Aamulehti. Kangasalan ja Pälkäneen alueilta Posti poisti kymmenkunta kirjelaatikkoa, kertoo Kangasalan Sanomat. Uudeltamaalta ja pääkaupunkiseudulta määrä väheni tänä vuonna 300 laatikolla.

Tarkoitus on kohdentaa karsinta vähäisessä käytössä olleisiin laatikkoihin. Posti on pitänyt periaatteenaan karsinnasta huolimatta, että joka kunnassa säilyisi yksi postilaatikko.

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn järjestöpäällikkö Seppo Kinnunen pitää huonona Postin toimia poistaa useita satoja kirjelaatikoita.

Kinnusen mielestä maaseudulla tulisi olla mahdollisuus jättää lähetyksensä lukittuun kirjelaatikkoon. "Tätä puoltaa kirjesalaisuus ja turvallisuus."

Myös useille kesämökkiläisille ja matkailijoille Postin oma kirjelaatikko on ainoa vaihtoehto. "Kirjelaatikon tyhjennys jakelun yhteydessä kestää vain pienen hetken, joten mistään kustannustekijästä ei voi olla kyse", Kinnunen toteaa.

Kaupungeissa Kinnunen siirtäisi turvallisuuden takia kirjelaatikoita enemmän sisätiloihin; kauppakeskuksiin, pakettiautomaattien yhteyteen ja myös vanhusten palvelutaloihin. "Postin pitää palvella edelleen yrityksiä ja kansalaisia, ei tämä asia ole muuttunut mihinkään", Kinnunen huomauttaa.

"Kirjelähetysten kulun hidastaminen uuden lain mahdollistamana ja kirjelaatikoiden vähentäminen eivät ainakaan paranna kirjelähetysten tulevaisuutta. Mikä on Postin motiivi?"

Hän toivoo, että yrittäjäjärjestöt, kunnat ja eläkeläisjärjestöt ottaisivat asiaan näkyvästi kantaa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit