Rakentaminen

"Järkyttävä läävä keskeltä Lapuaa" – Hulvaton asuntoilmoitus ratsastaa raadollisella rehellisyydellä

"Vain spartalaiset askeetikot tai minimalistiset masokistit ihastuvat tähän 105-neliöiseen 1. kerroksen sokkeloon", ilmoittaja kirjoittaa.
Vito Salvano
Lapuan asunnon kuntoa kuvaillaan sanalla "viheliäinen."

Asuntoilmoituksia syytetään toisinaan kaunistelusta. Sortumaisillaan oleva mörskä muuttuu ilmoituksissa remontoijan unelmaksi ja ahdas keittiö kodikkaaksi.

Ilmoituksissa käytetyt sanonnat oppii asuntoja etsiessä ulkoa, pohtii Lapuan läävää vuokraava Vito Salvano. "Rustiikkinen eli ihan hirveä. Näköalallinen eli juuri ja juuri näkyy latvojen ylitse taivas."

Salvanon laatima ilmoitus Oikotie-palvelussa sijaan on kirjoitettu suorastaan raadollisen rehellisesti. Tarjolla on vuokra-asunto tai siis "järkyttävä läävä" Lapualta.

"Vain spartalaiset askeetikot tai minimalistiset masokistit ihastuvat tähän 105-neliöiseen 1. kerroksen sokkeloon", Salvano kirjoittaa.

"Keittiö on masentava vanhoine kalusteineen, vessan ja suihkun käyttöä helpottaa pimeys tai likinäköisyys, makkarit ja olohuoneet sotkeutuvat toisiinsa labyrinttimäisessä tilasuunnittelussa eikä asuntoa pelasta edes ulkokuori."

Asunnon kuntoa kuvaillaan sanalla "viheliäinen."

Kehuja saa kuitenkin sijainti: kirjasto ja elokuvateatteri ovat "ryömimisetäisyydellä."

Vuokralaisella saa olla myös lemmikki, tai kuten vuokranantaja asian ilmaisee: "Muutkin eläimet kuin vain täit ja russakat tervetulleita."

Muuttamaan kiinnostuneet vuokralaiset voivat päästä piankin. "Asumaan viimeistään 1.3., huonolla säkällä jo viikkoja aiemmin..."

Vaan jos asuntoa katsova saa usein pettyä, tämän asunnon kohdalla odotukset eivät ainakaan ole valmiiksi epärealistisen korkealla.

Kiinnostuneita soittajia on ollut, mutta sopimus on vielä solmimatta.

"Voi ottaa yhteyttä", Salvano vinkkaa.

Lue lisää