Rakentaminen

Kouvolan asuntomessualue syntyi tsaarin aikaiselle kasarmille – "Suomessa on paljon vanhoja alueita, joiden hyödyntämistä pitäisi miettiä"

Messut kestävät neljä viikkoa.
Messuilla on nähtävissä yli 30 erilaista kohdetta, joiden joukossa on esimerkiksi moderneja pientaloja ja uudenlainen senioriasumisen kortteli. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Kouvolan asuntomessut alkavat tänään perjantaina. Messut pidetään vanhalla kasarmialueella Korian kaupunginosassa Pioneeripuistossa.

Tsaarin aikaan 1900-luvun alussa rakennettu kasarmialue on messujen myötä muutettu asuinympäristöksi, jossa yhdistellään uutta ja vanhaa.

Tämän vuoden messuteema on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo STT:lle, että teema liittyy laajempaan täydennysrakentamisen trendiin.

"Suomessa on paljon vanhoja alueita, joiden hyödyntämistä pitäisi miettiä. Yksi tapa on niiden muuttaminen asuinkäyttöön", Honkajuuri sanoo.

Vanhojen alueiden uudelleen valjastaminen näkyi myös viime vuonna Porin asuntomessuilla, joissa vanha teollisuusalue sai uuden elämän asuinalueena.

Messuilla on nähtävissä yli 30 erilaista kohdetta, joiden joukossa on esimerkiksi moderneja pientaloja ja uudenlainen senioriasumisen kortteli.

Kiertotalous ja kierrätys näkyvät Kouvolan kohteissa.

"Monissa kohteissa on yhdistetty vanhaa ja uutta, ja eri tavaroiden elinkaarta on mietitty", Honkajuuri sanoo.

Messut kestävät neljä viikkoa. Viikoittain vaihtuvina teemoina ovat harrastukset, sisustaminen, remontointi sekä historia ja tulevaisuus.

Alue on auki joka päivä kello 10–18. Keskiviikkoisin aukiolo ulottuu kello 21:een. Messut päättyvät 11. elokuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomen kansallisvarallisuudesta on lähes puolet rakennuksissa: Taloihin sitoutunut 500 miljardia euroa

Ylivieskaan rakennetaan uusi kirkko tuhopoltetun tilalle – työt voivat alkaa syksyn aikana

Lukijalta: Miksi uutistenlukijoilla on oltava joka päivä eri vaatteet? Entä miksi media nostaa formulat ja rallit esikuviksi?