LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Rakentaminen

Kouvolan asuntomessualue syntyi tsaarin aikaiselle kasarmille – "Suomessa on paljon vanhoja alueita, joiden hyödyntämistä pitäisi miettiä"

Messut kestävät neljä viikkoa.
Messuilla on nähtävissä yli 30 erilaista kohdetta, joiden joukossa on esimerkiksi moderneja pientaloja ja uudenlainen senioriasumisen kortteli. LEHTIKUVA / Roni Rekomaa

Kouvolan asuntomessut alkavat tänään perjantaina. Messut pidetään vanhalla kasarmialueella Korian kaupunginosassa Pioneeripuistossa.

Tsaarin aikaan 1900-luvun alussa rakennettu kasarmialue on messujen myötä muutettu asuinympäristöksi, jossa yhdistellään uutta ja vanhaa.

Tämän vuoden messuteema on uusin asuminen historiallisessa kasarmimiljöössä. Suomen Asuntomessujen viestintäpäällikkö Leena Honkajuuri kertoo STT:lle, että teema liittyy laajempaan täydennysrakentamisen trendiin.

"Suomessa on paljon vanhoja alueita, joiden hyödyntämistä pitäisi miettiä. Yksi tapa on niiden muuttaminen asuinkäyttöön", Honkajuuri sanoo.

Vanhojen alueiden uudelleen valjastaminen näkyi myös viime vuonna Porin asuntomessuilla, joissa vanha teollisuusalue sai uuden elämän asuinalueena.

Messuilla on nähtävissä yli 30 erilaista kohdetta, joiden joukossa on esimerkiksi moderneja pientaloja ja uudenlainen senioriasumisen kortteli.

Kiertotalous ja kierrätys näkyvät Kouvolan kohteissa.

"Monissa kohteissa on yhdistetty vanhaa ja uutta, ja eri tavaroiden elinkaarta on mietitty", Honkajuuri sanoo.

Messut kestävät neljä viikkoa. Viikoittain vaihtuvina teemoina ovat harrastukset, sisustaminen, remontointi sekä historia ja tulevaisuus.

Alue on auki joka päivä kello 10–18. Keskiviikkoisin aukiolo ulottuu kello 21:een. Messut päättyvät 11. elokuuta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koulun joulujuhlan järjestäminen kirkossa on lainvastaista – eduskunnan apulaisoikeusasiamies tyrmäsi kouvolalaiskoulun käytännön

PTT tutki: Vuokralla asuvien osuus on yli 80 prosenttia alle 40 neliön kerrostaloasunnoissa

Asuntorakentaminen hidastuu selvästi ja keskittyy yhä voimakkaammin kasvukeskuksiin