Rakentaminen

Helsinkiin nousee maan suurin puusta rakennettu toimistokiinteistö – "Ei voi sanoa, että puu tai betoni olisi toista edullisempi"

Jätkäsaareen valmistuva toimistokiinteistö on hybridi: seitsemän kerrosta puuta, pohjakerros ja hissikuilu betonia – ja se säästää kasvihuonepäästöiltä.
Jarkko Sirkiä
Energia- ja ympäristötehokkuuden kannalta on tärkeää huomioida rakennuksen koko elinkaari. Valtaosa rakennetun ympäristön päästöistä syntyy kiinteistöjen käytön aikaisesta energiankulutuksesta. Helsingin Jätkäsaareen valmistuva puukerrostalo toimistokäyttöön on saanut energiatehokkuudessa parhaan Leed Platina -tason ympäristösertifikaatin.

Helsingin Jätkäsaaren puukorttelin nousee parhaillaan ristiin laminoidusta puusta kahdeksankerroksinen toimistorakennus. Se on lajissaan maan suurin puusta rakennettu toimistokiinteistö.

Peliyhtiö Supercellille syksyksi valmistuva puutoimisto on osa rakennusyhtiö SRV:n rakennuttamaa puukorttelia. Wood City yhdistää kaupunkiasumisen, työssäkäynnin ja hotellimajoituksen.

MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaajana luet tämän ja kaikki muut koko Suomea kiinnostavat jutut. Tilaa nyt!
Tilaa MT Digi 9,90 €/kk
Jos olet jo tilaaja, pääset lukemaan koko jutun kirjautumalla sisään.
MT PLUS
Haluatko lukea koko jutun?
Olet kirjautunut palveluun tunnuksella, jolla ei ole käyttöoikeutta tähän sisältöön. Jos haluat jatkaa tilaajille tarkoitettujen juttujen lukemista, voit tehdä uuden tilauksen.
Tilaa MT Digi
Lue lisää