Rakentaminen

Järviruokokatto voi kestää kunnostettuna vaikka sata vuotta

Virossa ja Ruotsissa ruokokattoja on yli tuhat, Suomessa vasta noin sata.
Jarno Mela
Kettumäen kansanpuistoon Kouvolan Kuusankoskelle on rakennettu talkoovoimin kota, joka on runkoa lukuun ottamatta lähes kokonaan järviruokoa, kertoo Kettumäen kansanpuisto ry:n puheenjohtaja Tanja Kukkola. Taustalla Lyöttilän yhteisen kalaveden osakaskunnan puheenjohtaja Matti Järvinen.
MT PLUS
Lue vapaasti kaikki MTPLUS-artikkelit!
Jos olet jo tilaaja, kirjaudu sisään.
Sulje banneri
Tilaajalle
Haluatko lukea koko jutun?
Tilaa nyt MT Digi erikoishintaan, niin voit lukea tämän jutun sekä muita mielenkiintoisia vain tilaajille tarkoitettuja sisältöjä.
Katso tilausvaihtoehdot
Jos olet jo tilaaja, ota digisisällöt käyttöösi.
Haluatko uudistaa tilauksesi?
Olet kirjautunut sivustolle käyttäjätunnuksilla, joilla ei ole enää voimassa olevaa tilausta. Tilaa nyt MT Digi, niin voit taas lukea vain tilaajille tarkoitettuja juttuja.
Katso tilausvaihtoehdot
Lue lisää

Yritykset kehittävät ruo'osta kasvualustoja – "Parhaassa tapauksessa saadaan raaka-aine, jonka ominaisuudet ovat lähellä turvetta"

Täysin uusi viljelymenetelmä halutaan Suomessa käyttöön 30 000 peltohehtaarilla – viljelijöiden innostus kosteikkoviljelyä kohtaan yllätti tutkijankin

Ruokosuodatin sieppaa ravinteita virtavesistä – Paskolammen purkuojalla tutkitaan, suodattaako se myös lumenkaatopaikalta kulkeutuvia mikromuoveja

Tekeillä uusi turvetta korvaava bisnes: Ravinteikkaita ruovikkoja korjataan kasvualustaksi