Uutiset

MT Ravit: "Nooh, kyllä niillä pitää välillä pikkasen päästääkki!"

MT Ravit käväisi Vihdissä tutustumassa maanrakennusammattilaisen Tapio Lehtorannan uuden uutukaiseen talliin.

MT Ravit käväisi Vihdissä tutustumassa maanrakennusammattilaisen Tapio Lehtorannan uuden uutukaiseen talliin. Talli sijaitsee Lehtorannan synnyintilalla jonka Lehtoranta sai ostettua takaisin Reima Kuislalta. Vanhat rakennukset purettiin. Tilalle nousi uusi upea hirsitalli, jossa on tilat 24 hevoselle ja lisäksi pihatto varsoille.

Lehtoranta osallistuu itse aktiivisesti hevosten valmennukseen oman työn ohessa. Tiloissa toimii myös Mika Taittonen, joka on päässyt toimimaan hevosuransa aikana useamman huippuhevosen parissa eri talleilla.

Taittonen vietti Yhdysvalloissa ja Saksassa useamman vuoden ennen kuin tie toi takaisin kotisuomeen. Taittonen on kotoisin Laihialta, ja sieltä on myös miehen kiinnostus hevosiin.

Taittosella on hevosia omissa nimissä valmennuksessa. Yhdessä Lehtorannan ja muun henkilökunnan kanssa ajetaan molempien valmennettavia porukassa.

Tilalla on harjoituslenkki metsässä ja hiittisuora, jolla valmennus pääasiassa tapahtuu.

Toimittaja Juha Jokinen kysyy videolla Taittoselta, miten hän valmistelee hevosia starttiin, ja miten kovaa hän harjoituksissa ajaa?

Mikalla on vastaus valmiina:

"Nooh, kyllä niillä pitää välillä pikkasen päästääkki, mutta sillä lailla, että jos ajetaan, niin ei ajeta kuin kerran. Hyvät lämmitykset ja kaks kolme rauhallista vetoo. Ja sit yks terävä veto ja sitten taas rauhallinen. Ja sitten pois."

Selvä resepti, eikö vain!

Toimittaja: Juha Jokinen

kuvaus ja editointi: Jukka Heiskala

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit Vihdissä Jeroen Van Craen vieraana, missä tämä pitää omaa tallia Pentti Parkkosen naapurissa

Hevosurheilu jäi ilman valmennustukia – näin Olympiakomitea kommentoi

Keskustan Kemppi järkyttyi huippu-urheilun valmennuksen rahanjaosta: "Ei voi olla niin, että tuen ulkopuolelle jätetään koko hevosurheilu"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video