Uutiset

Ruotsin ensi viikon lauantain 75 Norjasta Bergsåkeriin - ei lähtöjä suomalaisruunille

Norjassa ravit ovat kiellossa yleisötilaisuuksien pannan myötä, ja lauantaille 21. maaliskuuta suunnitellut Momarkenin yhteispohjoismainen 75-kierros ajetaankin Bergsåkerissa. Valitettavasti sarjamääritykset eivät ole alkuperäiset, ja suomalaistähdille Elian Webille ja Grainfield Aidenille ei ole kierroksella enää lähtöä.
Terhi Piispa-Helisten
Elian Web ja Jomppe - ei kilpailuja ensi viikon lauantaina. Norjan iso lähtö on peruttu ja Ruotsiin muuttaneissa 75-raveissa ei ole sopivaa sarjaa.

Katja Melkon tallin tähti Elian Web oli kutsuttu Momarkenin päälähtöön ja Hannu Korven ässä Grainfield Aiden pitkälle matkalle, mutta nyt niille uhkaa tulla vapaa viikonloppu - enemmätkin vapaat jatkossa ovat tietenkin mahdollisia. Momarken sijaitsee aivan rajan pinnassa Norjan puolella matkalla Tukholmasta Osloon, joten muutto Ruotsin puolelle ei ollut maantieteellisesti iso, ja Ruotsin puolella oli monta vaihtoehtoista rataa, mm. Färjestad ja Årjäng, joissa ajaa Momarkenin kilpailut.

Ravinetin tietojen mukaan siirto Momarkenista katsoen lähimpänä Ruotsin puolella sijaitsevalle radalle Årjängiin oli jo käytännössä sovittu, mutta Ruotsin keskusrjärjestö ei suostunut tähän. ST määräsi V75:n radaksi Bergsåkerin, missä oli jo alunperinkin tarkoitus ajaa lauantaina - tosin aivan eri tason ravit ja eri suunnalla Ruotsia viikonlopun 75-ajoista katsoen. Bergsåkerin sarjoja muutettiinkin lopulta, mutta kisat ajetaan kuitenkin normaaleja 75-lähtöjä alemmilla palkinnoilla, korkeimmillaan 75000 kruunun ykkösillä.

Ruotsi ei siis ole vielä alkanut perua ravejaan ja haluaa ajaa tämänkin 75-kierroksen - toki ilman yleisöä, kuten jo tänä viikonloppuna. Ilmoittautuminen Bergsåkeriin päätyy maanantaina kello yhdeksän Ruotsin aikaa, ja ulkomaisessa valmennuksessa juoksevat on pitänyt ilmoittaa tänään perjantaina.

Tästä pääset Svenska Travsportin tiedotteeseen asiasta. Jutusta löytyy linkki ravien sarjamäärityksiinkin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Hannu Korven jaakobinpaini päättyi – ”Pitkään tätä tuli mietittyä”

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Runsaudenpulaa varmoista Solvallan 75-finaalikierrokselle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video