Uutiset

Pyhän ravit: Teivo, Tornio, Axevalla - Saksassakin ravit peruttiin

Yleisöalueiden portit pysyvät nyt kiinni, mutta raveja järjestetään toistaiseksi. Pyhän kotimaiset ajot kisataan Tampereen seudulla Teivossa ja pohjoisessa Torniossa. Ruotsin ykkösravit ovat Axevallassa ja Ranskassakin ravataan - ilman yleisöä on menty sielläkin perjantaista alkaen. Saksa liittyi lauantaina ravit keskeyttäneiden maiden joukkoon.
Anu Leppänen
Rehab starttaa Raviliiga Ilveksen lähdössä pyhän raveissa Teivossa eli "omassa lähdössään". Markku Niemisen valmentama ori on tässä kuvassa puolentoista vuoden iässä valikoiduttuaan juuri raviliigavarsaksi Ypäjän huutokaupassa.

Suomessa pyhän ravit ajetaan siten, että Torniossa aloitetaan kello 13. Teivon ravit taas pyörähtävät käyntiin klo 16 ja mm. molemmille paikkakunnan raviliigoille, Tapparan ja Ilveksen liigoille, ajetaan nimikkolähdöt. Ilveksen raviliigahevonen Rehab jopa starttaa "omassa lähdössään".

Axevallan sunnuntairaveissa ratkeaa pyhien naapurimaan pääpeli GrandSlam75. Henna Halmeen ohjastama ja Veijo Heiskasen valmentama Corleone D.K. on ehkä kierroksen todennäköisin voittaja loistovireessään - hyvältä paikaltaan se on liki johtaa koko matkan.

Ravit Axevallassa alkavat 14.45 Suomen aikaa. Pääpeli GS75 menee kiinni 16. Ranskan raveista peli kohdistuu Cordemaisin ajoihin Nantesin lähellä Atlantin rannikolla. Siellä ravit alkavat 13.10, ja kaikkia ajojahan voi seurata TotoTV:llä.

Saksassa lauantai toi ravien peruutuksen toistaiseksi. Menestyksekkäimmällä ravitallilla Wolfgang Nimczykillä ykkösmiehenä Willichissä Ruhrin alueella työskentelevä suomalainen Reijo Hokkeri kommentoi facebookissa TalkKari-sivulla lauantaina näin:

"Nyt Saksassakin loppui ravit. Meiltä lähti tänään hevoset kohti Berliiniä ja 4 tunnin ajon jälkeen tuli ilmoitus, että voi kääntyä takaisin."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Pyhän ravit: GS75 Östersundissa - Åbyssa Heiskanen palaa tositoimiin

Lauantain ravit: Solvallan 75-finaaleissa suomalaistoiveita - ravit kanavalla 26

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video