Uutiset

Päivän ravit: naapurissa Åbystä Örebrohun - Oulussa ajetaan "finaali"

Oulun Äimärautio on kotimaisten ravien näyttämö tänään, viimeistä päivää vähään aikaan. Muualla maailmassa raviurheilua liikkeessä pitävät valtiot käyvät vähiin, kun Ranska ajoi koronan takia viimeisen kerran kuukauteen eilen. Ruotsissa ajot tapahtuvat lounasaikaan Åbyssa ja illalla Örebrossa.
Anu Leppänen
I.P. Vapari ja Harri Kotilainen (kuvassa vasemmalla) lienevät liki Suomen Cupin finaalipaikkaa tiiistain raveissa. Varsinkin Kotilaisella on tuplasauma, sillä hänen tallistaan Äimärautiolla starttaa myös Eurovaltikka samassa karsinnassa.

Ruotsissa ei olla vielä ilmoitettu keskeytyksestä - siellähän on ravattu myös viime viikosta alkaen ilman yleisöä. Illan Örebron T64-raveissa on tarjolla jackpot: täysosumalla voi voittaa jopa 500000 euroa, kun eiliseltä peliin siirtyi 148000 ekstraa.

Äimärautiolla (Oulussa) ratkeaa mm. kaksi kylmäveristen Suomen Cupin finalistia. Lämminveristen Stayer Cupissa taas on illan isoin palkinto 2000 euroa, ja sen ottajaksi on tyrkyllä tasainan 16 hevosen jengi.

Oulun T5-ravit alkavat kello 18. Pääpeli menee kiinni 19.15.

Ruotsissa aloitetaan Göteborgin raviradan Åbyn lounasraveilla, joissa suomalaisuutta edustaa paikallisen valmentajan Mikko Ahon kolme ajokkia T4-kohteissa. Illalla ravataan Örebrossa, missä suomalaisuusaste on korkealla. Kärryillä nähdään mm. Mika ForssJorma Kontio ja Kaj Widell, ja T64-ravien hevosia valmentavat esimerkiksi Katja Melkko ja Nina Pettersson-Perklén.

Åbyn ravit alkavat Suomen aikaa 13.20 ehti pääpelin T4 avauskohteesta. Illan Örebrossa aloitellaan 19.20. T64 menee kiinni 20.30.

Ranskassa siis mm. Enghienin ravit Pariisin liepeiltä on jo peruttu, vaikka päätös asiasta tuli samaan aikaan, kuin Suomessa, eli eilen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Forssille ja Jussilalle hattutemput

Päivän ravit: Forssin tallin kaksikko Färjestadin T64:ssä

Pyhän ravit: GS75 Östersundissa - Åbyssa Heiskanen palaa tositoimiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video