Uutiset

Norjalaisten kilpailemisessa Ruotsin raveissa isoja ongelmia

Ruotsalainen ravimedia Sulkysport kertoo tämän päivän nettiuutisessaan Norjalaisten hevosten ja hevosihmisten olevan vaikeuksissa Ruotsin kilpailumatkojensa kanssa kahdesta hyvin erilaisesta syystä.
Ville Toivonen
Norjan lippu on vastatuulessa Ruotsin ravien yhteydessä.

Toisaalta norjalaishevoset eivät meinaa saada enää väliaikaisia vientisertifikaatteja, joita tarvitaan kilpailumatkoja varten, koska Norsk Travsport, Norjan ravien keskusjärjestö, on lomautettu, eikä toimistossa ole henkilökuntaa. Toisaalta rajalla kaikki norjalaiset hevosihmiset eivät ole saaneet hyväksyntää sille, että ovat työmatkalla mennessään Ruotsin raveihin. Lisäksi Ruotsissa vierailleita kilpailijoita uhkaa Norjassakin kahden viikon karanteeni.

Norjan ravithan ovat olleet tauolla pandemian takia viikon pitempään, kuin ravikilpailut Suomessa. Ruotsissa sen sijaan ajetaan kilpaa täyttä häkää - tosin ilman yleisöä radalla. Tänään Ruotsin pääraveissa Gävlen 64-raveissa kilpailee Norjasta ainakin Noralf Bräkken, Leangenin radan valmentaja Trondheimin seudulta Keski-Norjasta. Bräkken muistetaan mm. -90 luvun Euroopan huipputason ravuristaan Shan Ragsista, joka Suomen vierailuillaan voitti St Michel-ajon ja oli toinen Finlandia-ajossa.

Suomessa keskusjärjestö toimii edelleen, eli Suomen Hippoksesta saa hevospasseja ja sertifikaatteja melko normaaliin tapaan, vaikka ravit ovatkin tauolla.

Tästä pääset Sulkysportin alkuperäiseen uutiseen.

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video