Uutisviikko minuutissa: Forssille ja Jussilalle hattutemput - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Uutisviikko minuutissa: Forssille ja Jussilalle hattutemput

Viikon mieluisin raviuutinen tuli kuitenkin Åbyn sunnuntain breddlopp-raveista.
Terhi Piispa-Helisten
Mika Forss ajoi torstaina kolme voittoa Bodenissa ja sai lauantaina hurjaa kyytiä Religiousilta Solvallassa.

Veijo Heiskanen koki viime kesänä kovia ollen ensin hevosonnettomuudessa ja sitten hirvikolarissa. Ajettujen starttien määrä jäi pitkän sairasloman jäljiltä alle 150:n, minkä ansiosta mies saa ajaa tänä vuonna harrastajaluonteisia ns. bredlopp-lähtöjä. Heti ensimmäisenä päivänä onnisti!

Ravinetti niputtaa maanantaisin menneen viikon tapahtumat koosteeksi.Tässä viime viikon tärkeimpiä uutisaiheita meiltä ja muualta:

Maanantai 23.3.

96 kruunun sijoitus sunnuntain GrandSlam75:een poiki 10 miljoonan kruunun potin.

Pikapeli päihitti asiantuntijat – kymppi muuttui miljoonaksi

Tiistai 24.3.

Norja päätti jatkaa ravitaukoa 14.4. saakka. Tanska oli tehnyt samanlaisen päätöksen jo aikaisemmin.

Ronaldo Malibun menestyksekäs Ruotsin turnee keskeytyi mystiseen jalkavaivaan

Bollnäsissä Katja Melkon Chris Crystal oli lyhyessä voltissa suorastaan murskaava. Volttiennätys kirjataan nyt 13,6. Cyrius d’Ariane joutui tyytymään kuolemanpaikalta suosikkina 4. sijaan.

Eskilstunan breddlopp-raveissa Kai Jussila ajoi komeasti kolme voittoa ja yhden kakkossijan.

Keskiviikko 25.3.

Veikkaus ilmoitti tarjoavansa torstaista lähtien Kaksaria (kaikki lähdöt) ja Troikkaa (lähdöt 7 ja 9) omaan pooliin arki-iltojen Ruotsin T64-raveissa.

Veikkaus lisää pelitarjontaansa Ruotsin raveihin

Rommen lounasraveissa Mika Forss ajoi voittoon Hannu-Pekka Korven Quickatoren. Nina Pettersson-Perklénin Another Trial täydensi hyvän suomalaispanoksen kolmossijallaan.

Solvallassa Jorma Kontio ajoi Katja Melkon Sebastian Journeyn kakkoseksi ja Herrera Bokon neljänneksi. Oppilasohjastajien Guldklockan-lähdössä vastanjako oli suomalaissuosikki Lovely Secretiä vastaan, mutta silti se kiersi vahvasti viidenneksi.

Torstai 26.3.

Ruotsin Derbyn ja Kriteriumin voittaja Pato siitosoriiksi Suomeen

Gävlessä Jorma Kontio ajoi Pekka Korven Follow My Leadin vakuuttavasti 3-vuotiskauden avausvoittoon. Voittoaika täyden matkan voltissa oli 16,2 ja ykköspalkinto 40 000 kruunua. Van Kronos debytoi Nina Pettersson-Perkléniltä nelossijalla ja huippuajalla 11,5.

Bodenissa Mika Forss voitti kolmella Petri Salmelan valmennettavalla: mm. suomalaisen Stall X-Hotin 3-vuotiaalla Thank The Makerilla ja Roni Paldanin Yankee Bluella.

Perjantai 27.3.

Hippoksen hallitus kokousti ja päätti mm. aloittaa yt-neuvottelut.

Hippoksen hallitus tiivistää tahtia ja työstää vaihtoehtoista kilpailukalenteria

Ruotsin hallituksen päätös kieltää yli 50 hengen kokoontumiset tulkittiin ensin niin, että ravitkin loppuisivat. Lopulta ravit tulkittiin kuitenkin töissä käymiseksi ja raviradat työpaikoiksi.

Ruotsin ravit jatkuvat entiseen malliin – ainakin toistaiseksi

Sulkysportin mukaan Ruotsin keskusjärjestön Svensk Travsportin vuoden 2019 tappioksi jää peliyhtiö ATG:n konserniavustusten jälkeen 734 miljoonaa kruunua eli noin 70 miljoonaa euroa.

Bergsåkerin lounasravien suomalaisvoittaja oli Aleksi Kytölän Wasa Rebel. Veikko Haapakangas ajoi Annamari Sipilän omistaman Armida F.B:n kakkoseksi.

Solvallassa Einari Vidgren Oy:n 4-vuotias Djokovic ja Petri Salmelan 5-vuotias Zinco Jet avasivat kauden voittotilinsä.   

Lauantai 28.3.

Solvallan 75-finaaleissa ei nähty suomalaisvoittoja, mutta hienoja suomalaisesityksiä pahoilta paikoilta kyllä. Religious kiri pronssidivisioonassa viimeisen kilometrin 3. rataa ilman vetoapua 10,9 ja oli upeasti neljäs. Petri Puron Burning Man voitti keulasta. Hopeassa Martin de Bos lopetti 800 metriä 08,5 ja 400 metriä 07,1 ja nousi sekin toivottomista asemista hienosti neljänneksi. Grainfield Aiden jäi 3. sisälle pussiin. Elian Web lopetti kultadivarissa 800 metriä ulkoratoja 10,0, mistä ensimmäiset 400 metriä 08,2, ja nousi kuudenneksi. Disco Volante oli keulasta murskaava.

Mikko Ahon Callmesally tavoitteli jymy-yllätystä Diamantstoetin finaalissa ja sai kakkossijastaan 110 000 kruunua. Veijo Heiskasen valmentama Kurri Jari Boko tienasi nelossijasta Margaretan varsasarjassa 36 000 kruunua. Suomalaisomisteiset No Limit Queen ja Grande Diva Sisu avasivat kautensa asiallisesti 4-vuotiaiden tammojen vastaavassa lähdössä, vaikkeivät totosijoja hätyytelleetkään.

Sunnuntai 29.3.

Veijo Heiskanen palasi pitkältä ohjastustauolta Åbyn breddlopp-raveissa ja voitti heti. Ajokki oli Harri Isbergin kasvattama ja omistama Suomessa syntynyt Wild Action, joka on muutenkin suomalaista tekoa. Emä on V.G. Mandy Action ja isä Classico Merett.

Östersundin GS75-raveissa palasi voitokkaasti omalta tauoltaan Ruotsin huippuihin kuuluva Shocking Superman. Esitys oli vielä taukotukkoinen, mutta voitto silti varma.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Raviratojen portit aukeavat yleisölle jo tänään

Valiant Dream vaihtoi omistajaa ennen 75-finaalin voittoaan

Lauantain tallikommentit: "Jättisuosikilla pienet mahdollisuudet onnistua"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video