Pyhän ravit: Vaggerydissä GrandSlam75 - Tanskassa poliisi kielsi ravit - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Pyhän ravit: Vaggerydissä GrandSlam75 - Tanskassa poliisi kielsi ravit

Ravien sunnuntain päähuomio kohdistuu, paitsi Vaggerydin GrandSlam75:een suomalaismausteilla, myös siihen, että Tanskassa, joka muiden Euroopan maiden tavoin painiskelee koronan kanssa, poliisi kielsi pyhän ravit.
Anu Leppänen
Iina Aho kilpailee isänsä Mikko Ahon valmentamalla Ediolla päivän pankkina Jägersron montéssa eli raviratsastuksessa. Kuva on raviratsastuksenkin pyhätöstä Vincennesistä Pariisista Divine Beji -hevosen kanssa.

Tanskan ravien perumisen syy oli viranomaisten, käytännössä poliisien, ilmoitus, jonka mukaan ravit rikkovat hallituksen antamaa voimassaolevaa kokoontumiskieltoa. Yli 10 hengen kokoontumiset ovat Tanskassakin edelleen kiellettyjä. Ratkaisu oli siinä mielessä yllättävä, että maan hallitus oli antanut jo luvan ravien järjestämiselle. Tanskassa on ajettu raveja toista viikkoa "koronatauon" jälkeen, mutta nyt toiminta keskeytyi uudestaan. Sekä päivän Charlottenlundin että Odensen ravit on em. syystä peruttu.

Pyhän ykkösravit ajetaan Vaggerydissä Ruotsin eteläpuoliskon keskellä: Vaggerydissä ajetaan vain kesäkeleillä, mutta se ei estä sunnuntain profiiliravien GrandSlam75:n tuloa paikalle tänään. Paikallisista valmentajista Claes Svensson ja Kent Knutsson ovat isoimmat profiilit. Peter Ingves ajaa ravipäivänä kuudella hevosella, ja mukana menossa ovat myös Iina Aho isänsä Mikko Ahon valmentamalla montéhevosella Edio, jolla on iso sauma menestyä, Veijo HeiskanenHenna Halme sekä Hanna Lähdekorpi.GrandSlam75:ssä on aina mahdollisuus takuupotin ansiosta

miljoonan euron ravivoittoon. Tämä tulee, jos löytyy vain yksi täysosuma.

Vaggerydin ravit alkavat 14.45. Pääpeli GS75 menee kiinni neljältä. TotoTV:n asiantuntijalähetys starttaa kello 15. Kaikki ajat ovat Suomen aikoja. 

Toiset Ruotsin ravit ovat Hagmyrenin kello 15 Suomen aikaa starttaavat kisat. Niissä suomalaiskuskeista ovat paikalla Mika Forss, Kaj Widell ja Hannu Torvinen.

Norjassa ravataan illalla Momarkenissa ja Bergenissä. Päivän kaikki edellämainitut ravit ovat seurattavissa TotoTV:llä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Taru Silaste on nähnyt raviurheilun monelta kantilta

Päivän ravit: Kovat ikäluokkanimet tulevat tauoilta ja tuimat tammat karkaavat oreilta

Päivän ravit: Packalenin parivaljakko vahvoilla - Kunkku Pihtiputaalla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video