Tanskan ravit jatkuvat - Ålborgissa kilpaillaan alkuillasta - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Tanskan ravit jatkuvat - Ålborgissa kilpaillaan alkuillasta

Tanskan poliisi kielsi eiliset Kööpenhaminan ja Odensen ravit kokoontumisrajoituksiin vedoten. Tänään Tanskan ravien keskusjärjestö DTC on päässyt sopimukseen viranomaisten kanssa, ja illan Ålborgin hevoskilpailut eivät ole uhattuna. Toki Tanskassa jatketaan ilman yleisöä.
Terhi Piispa-Helisten
Ruotsi on ajanut koko ajan kilpaa hevosilla tyhjille katsomoille koronakriisin ajan. Tanska aloitti ravit ensimmäisenä muista Pohjoismaista maanantaina 20. huhtikuuta, mutta sunnuntaina ravien järjestäminen Tanskassa taas keskeytettiin. Hallitus ja Tanskan ravit ovat kuitenkin päässeet sopuun järjestelyiden turvallisuudesta, ja ravit jatkuvat "normaalisti" taas maanantaina.

Ratkaisu Ålborgien ravien järjestämiseen saatiin pikavauhdilla aamupäivän aikana, sillä itse kisathan starttaavat jo kello 16.30 Suomen aikaa. Kilpailuissa järjestetään seitsemän ravilähtöä ja Ålborgin laukkakauden avajaiset kahdella lähdöllä sitä lajia.

Tanskassa spekuloitiin eilisten ravien kieltämisen syynä mahdollisesti olleen kilpailuihin osallistuvien amatöörilisenssillisten toimijoiden läsnäolon tarve. Ruotsissa ja Tanskassahan ravien jatkumisen tarpeellisuuteen on vedottu nimenomaan ihmisten työssäkäynnin oikeutuksella. Ålborgissa on lähtölistoilla kuitenkin amatöörilisenssillisiä siinä missä ammattilaisiakin, joten sunnuntain ravien esto poliisin taholta on edelleen arvoitus. Pyhänä poliisi ilmoitti, ettei sekä Odensen että Charlottenlundin raveja saa järjestää, koska maassa on kokoontumisrajoitus: yli 10 hengen kokoontumisia ei edelleenkään sallita.

Ravien jatkuminen Tanskassa näyttää johtavan siihen, että maan kansainvälisten ravien suurkilpailu Copenhagen Cup järjestettäisiin suunnitellusti. Muun muassa Petri Salmelan valmennustallin viime kauden Elitloppet-kolmonen Makethemarkhan on tähtäämässä sunnuntaina 17.5. ajettavaan Charlottenlundin raviradan suurkilpailuun.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Koronatartuntaketjuja seuraava mobiilisovellus käyttöön syksyllä – tilanne sairaanhoitopiireissä on rauhallinen

Peter Ingves valmistautuu erilaiseen Halmstadin juhlaviikkoon voitonnälkäisenä

EU jatkaa vääntöä ulkorajojen avaamisesta – alustavan listan mukaan matkustaminen unionin alueelle sallittaisiin 14 maasta

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video