Uutiset

Laivakangas sai siirrettyä vuoden päätapahtumansa syksyyn

Torniossa ei jääty surkuttelemaan radan T75-päivän jäämistä koronan jalkoihin.
Tornion ravirata
”Meillä on Laivakankaalla oikein mukava talkoo- ja toimihenkilöporukka, joka paiskii hommia hevosalan eteen”, toiminnanjohtaja Markus Keskimaunu, puheenjohtaja Markku Sadinmaa ja varapuheenjohtaja Asko Ilmola kiittävät.

Torniossa piti ravata helatorstaina 21. toukokuuta ylimääräinen T75-kierros ja jakaa yli 90 000 euroa palkintorahoja. Kun selvisi, ettei raveja pystytä ainakaan yleisötapahtumana järjestämään, rata ryhtyi toimiin. Niiden tuloksena päivä saatiin siirrettyä sunnuntaille 27. syyskuuta.

”Oli tavallaan onni, että meillä oli tänä vuonna vain ylimääräinen T75-päivä. Lauantairavien siirtäminen olisi ollut vaikeampaa, koska lauantaita on vuodessa vain rajallinen määrä. Sunnuntaille tapahtuman siirto onnistui”, radan toiminnanjohtaja Markus Keskimaunu iloitsee.

”Tiukalla talouskurilla ollaan saatu radan talous tasapainoon ja tehty jo monta vuotta plusmerkkistä tulosta. 75-päivä on meille elintärkeä ja koko alueellekin niin merkittävä juttu, ettei siitä haluttu luopua.”

Katsojia raveissa on ollut aikaisempina vuosina 2500-3000. Syksyllä yleisötilaisuuksia toivotaan voitavan jo järjestää ja yhteistyökumppaneitakin sitä myötä saatavan.

”Siitä ollaan viisaampia loppukesästä, mutta ravipäivän siirron ansiosta ainakin palkintorahat päästään jakamaan”, Keskimaunu mainitsee.

Helatorstaille 21.5. on tehty uudet sarjat 800 euron ykköspalkinnoin siltä varalta, että ravit päästäisiin ajamaan ilman yleisöä.

Ravit ovat olleet Suomessa koronaepidemian takia pysähdyksissä 18. maaliskuuta alkaen. Nyt kilpailujen toivotaan alkavan uudestaan viimeistään 1. kesäkuuta, mutta yleisötilaisuudet ovat ainakin heinäkuun loppuun asti kiellettyjä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Huippuraviurheilua rajan pinnassa ja Ruotsin pääradalla

Hevosvoimat jylläävät rahaa pohjoisen raviratojen laariin

”Polte raviurheilun ja hevosten pariin on kova” – Janita Luttunen teki rohkean päätöksen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video