Uutiset

Lisää italialaista ja norjalaista edustusta Elitloppetiin

Yhdeksäs Elitloppetiin kutsuttu hevonen on Norjassa syntynyt, mutta italialaisomistuksessa ja -valmennuksessa kilpaileva Cokstile.
Ville Toivonen
Cokstile on noussut italialaisomistuksessa ja -valmennuksessa eurooppalaiselle huipulle. Kuvassa oriin ohjissa on Bjerkessä Ulf Ohlsson. Oriin ja suomalaisen taustavaikuttajansa Anu Intosenkin tähtäin on nyt Napolissa.

Cokstile näytti huippukuntonsa jo Chief Orlandon voittamassa Solvallan vauhtiryhmässä, jossa se kiri loppukurvin pikku laukasta välittämättä kakkoseksi ajalla 09,9.

Åbyn kultadivisioonassa se juoksi johtaneen Cyber Lanen rinnalla ja nakersi tästä loppusuoralle tultaessa eleettömästi otteen. Cyber Lane kesti loistamatta toiseksi, eikä 3. sisältä kolmanneksi open stretchiä kirinyt Billie Montfortkaan esiintynyt vielä Elitloppet-kutsun arvoiseksi.

Cokstile sen sijaan esiintyi. Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot vahvisti asian TotoTV:n studioon asiantuntija Kari Lähdekorvelle.

Åbyn päälähtöinä ajettiin 4-vuotiaiden Drottningpokalenin ja Kungapokalenin finaalit. Miljoonan kruunun arvoisiin voittoihin ravasivat Daniel Redénin Diana Zet rattaillaan Örjan Kihlström ja Johan Untersteinerin ajama Aetos Kronos, jota valmentaa Jerry Riordan. Einari Vidgren Oy:n Grande Diva Sisu kiersi 12-paikalta Diana Zetin kanssa maalikameran kuvaan ja upeaksi kakkoseksi.

Elitloppetiin 2020 kutsutut hevoset

Vivid Wise As, Italia (starttaa keskiviikkona Solvallassa)
Elian Web, Suomi (Solvalla, keskiviikko)
Chief Orlando, Suomi
Attraversiamo, Ruotsi (Solvalla, keskiviikko)
Tae Kwon Deo, Ruotsi
Missle Hill, Ruotsi
Looking Superb, Norja (Solvalla, keskiviikko)
Makethemark, Ruotsi (starttaa mahdolisesti Copenhagen Cupissa 17.5.)
Cokstile, Italia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Marko Kreivi: "Ecurie D. tähtää Elitloppetiin ja Suomeenkin - Stoletheshow jäikin Halmstadiin"

Kasvattajan analyysi: Face Time Bourbon saa ja voi hävitäkin

Stefan Melander: "Kun huutokauppa alkoi, oli pakko lähteä tietokoneelta"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video