Uutiset

Pekka Korpi: ”Vermon rataennätys tulee paranemaan reilusti”

Vermo Areena piti perjantaina aamupäivällä infotilaisuuden uusitusta kaviourastaan, joka tulee arvioiden mukaan olemaan huomattavasti vanhaa nopeampi. Tilaisuudessa nähtiin yllätysvieraina isoja ravitähtiä ja paljastettiin myös, minne kalenterissa siirtyi radan kansainvälinen suurkisa Finlandia-ajo? Voit katsoa ja kuulla Pekka Korven kommentit videolta ohesta.
Riku Niittynen
Antti Teivainen ja Pekka Korpi olivat ensimmäisiä Vermon uuden kaviouran testaajia. "Erittäin hyvältä tuntui", kuului kahdesta suusta kuorona. Teivaisen mukaan kavionkopsekin oli kuin musiikkia.

Vermo Areena on käyttänyt koronan tuoman tauon hyödyksi ja uusinut sekä kilpailujen kaviouran, että tehnyt paikalle uuden hiittisuoran, jossa on mäki. Urakat tehtiin koronatauon vuoksi kuukautta suunniteltua aiemmin. Uutiset eivät kuitenkaan siis loppuneet siihen, vaan perjantain tiedotustilaisuudessa saatiin myös infoa Finlandia-ajon uudesta ajankohdasta. Vermossa nähtiin perjantaiaamupäivällä ottamassa ensimmäisenä tuntumaa uuteen kaviouraan muiden muassa Pekka Korpi ja Mascate Match

Uutisia on siis paljon. Aloitetaan Finlandia-ajosta, joka meni koronapesuveden mukana. Se piti ajaa äitienpäivänä 10.5., mutta ravit olivat tauolla, kuten muukin urheilu kokontumisrajoitusten vuoksi. Vuodesta 1980 ajettua suurkilpailua ei kuitenkaan jätetä väliin tänäkään vuonna, vaan se ajetaan Suurta Suomalaista Derbyä edeltävänä päivänä perjantaina 4. syyskuuta. Derby järjestetään siis tänä vuonna kaksipäiväisenä perjantai-lauantai -akselilla. Finlandia-ajon ykköspalkinto putoaa viime vuoden 110000 eurosta poikkeusoloissa 75000:een.

Vermossa ajetaan ensimmäisen kerran kilpaa ensi keskiviikkona, kun radalla kilpaillaan poikkeusolosuhderavit, 10 lähtöä maksimi 10:llä hevosella. Ensimmäiset "oikeat" ravit - tosin ilman yleisöä - radalla ajetaan suunnitelman mukaan maanantaina 8. kesäkuuta.

Kaviouraa ja valmennusta monipuolistavaa hiittisuoraa Vermossa remontoitiin tämän hetken laskelmien mukaan 420000 eurolla. Vermo sai Maa- ja Metsätalousministeriöltä investointitukea 384000 euroa. Kokonaisinvestointi Vermo Areenan saneerauksissa tulee olemaan 600000 luokkaa, kun mm. myös ajanottojärjestelmä ja näyttötaulut uusitaan.

Pekka Korpi hiittasi korkkaamattomalla kaviouralla heti kärkeen huippuhevosella. Mascate Match paineli hienon näköisenä Vermon uutta rataa yhdessä Emma Väreen ohjastaman Carlemanin sekä Antti Teivaisen valmennettavan Mr Nice Wayn kanssa. Kovemman hiitin alle 20-vauhtia Korpi ajoi yksin tiedotustilaisuuden jälkeen, ja "Massi" näytti häikäisevältä.

Korpi ja esimerkiksi Vermon ratamestari Juha Keskimaunu arvioivat, että rataennätys Vermossa tulee kohenemaan lähivuosina reippaasti. Keskimaunu arveli radan olevan kilometriajassa kokonaisissa sekunneissa mitattavia määriä entistä nopeampi kallistusten ja paremman pinnan ansiosta. Sateenkestävyys näyttää myös parantuneen heti ensi havainnoilla. Yöllä Vermoon satoi reilusti lunta, mutta sateesta, joka jatkui aamupäivälläkin, huolimatta pinta oli kuin samettia. Nykyinen rataennätys 09,8 on D.D.'s Hitmanin Finlandia-ajossa 2017 juoksema.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Huipulla Kuulee - keskustelua Finlandia-ajosta: Keskimaunu ja Lähdeniemi kertovat

Le Gros Bill sai paikan myös Finlandia-ajossa

Huipulla Tuulee - keskustelua Finlandiasta: - keulaan ja pokaali vai mitä Teivainen ja Lähdekorpi?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video