Next Directionin näytöt annettu – ei lähde Gävleen - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Next Directionin näytöt annettu – ei lähde Gävleen

Mikäli Next Direction ei saa paikkaa Elitloppetissa, sen kausi jatkuu Suomessa.
Terhi Piispa-Helisten
Next Directionin osallistuminen Elitloppetiin on nyt Solvallan kilpailupäällikön Aders Malmrotin käsissä.

Next Direction avasi kautensa kahdella niin kovalla esityksellä – Paralympiaravien karsinnan voitto ja finaalin neljäs sija kuolemanpaikalta – että kutsu Elitloppetiin tuntui viimevuotiselle finalistille lähes itsestäänselvyydeltä.

Tilaisuus varmistaa mukanaolo tarjoutui tänä keskiviikkona Solvallan Meadow Roadin lähdössä, johon ruuna sai vieläpä mainion ykkösradan. Se ei onnistunut kuitenkaan pitämään keuloja ja joutui tyytymään selkäjuoksulla neljänteen sijaan. Valmentaja ei silti hevosta moiti.

”Ehkä se oli vähän tasainen alussa eikä pystynyt puolustamaan keulapaikkaa, mutta muuten olin siihen täysin tyytyväinen. Keula lopetti kylmässä illassa puolikkaan seiskaa ja viimeiset 300 vieläkin kovempaa, ja siinä vauhdissa ei takaa ollut mahdollista toista ja kolmatta rataa tulla”, Nurmonen puolustaa.

Kutsua ei ole vieläkään kuulunut. Juoksemalla sellainen olisi mahdollista saada vielä ensi viikon lauantaina – vain 8 päivää ennen Elitloppetia – Gävlestä, mutta sinne Iikka Nurmonen ei hevosta ilmoita.

”Se tulee liian lähelle. Katsotaan, mitä lähipäivät tuovat tullessaan. Muualla kuin Elitloppetissa Next Direction ei kuitenkaan tällä reissulla Ruotsissa juokse”, hän linjaa.

Paluu Suomeen häämöttääkin reilun parin viikon päässä.

”Lähtöpäivää ei ole lyöty lukkoon, mutta kuunvaihteen jälkeen ollaan tulossa.”

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uusi gallup: Kenelle kuuluu vastuu?

Tapaus Propulsion: 5 avointa kysymystä

Viikonlopun ravit: Killerin Eliittiä ja Ruotsin superpottia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video