Uutiset

Päivän ravit: Copenhagen Cup ja Makethemark kruunaavat

Ravipäivä huipentuu Tanskan ravien suurimpaan kansainväliseen kilpailuun Copenhagen Cupiin, jossa suomalaisuutta edustaa Makethemark.
Terhi Piispa-Helisten
Kuvassa St Michel -voittaja ruotsalaisori Makethemark yhdessä suomalaisten taustavoimiensa, hoitajansa Anne Raatikaisen ja valmentajansa Petri Salmelan kera. Tänään joukkueella on vuorossa Copenhagen Cup.

Ori on syntyjään ruotsalainen, mutta sen valmentaja Petri Salmela ja hoitaja Anne Raatikainen ovat suomalaisia. Kööpenhaminassa nähdään kova kisa n. 33500 euron ykköspalkinnosta, sillä Makethemarkilla on vastassa mm. Yonkers Internationalin eli ravureiden MM:n viime syksyn ykkönen Zacon Gio Italiasta. Tämä lienee ainoa sauma nähdä jälkimmäinen ori Pohjoismaissa. Toki näihinkään raveihin ei oteta yleisöä paikan päälle.

Zacon Gio nimittäin ei ole tervetullut kahden viikon kuluttua Elitloppetiin, koska sen valmentajalla Holger Ehlertillä on dopinghistoriaa nimenomaan Solvallan pääkisassa. Makethemark sen sijaan oli viime vuoden Elitloppetin kolmas ja yrittää revanssia tälläkin kaudella.

Kööpenhaminan ravit alkavat 14.30 Suomen aikaa. Pääpeli 75 menee kiinni 16. TotoTV:n asiantuntijastudio alkaa kolmelta.

Pyhänä on tarjolla paljon muutakin: raveja ja laukkoja Ranskasta, raveja Norjasta sekä Ruotsista kolmelta paikkakunnalta. Lindesbergissä esimerkiksi 15.49 ohjelmaan merkityssa kuutoslähdössä (T5-4) vastakkain ovat Juha Utalan ohjastama ja valmentama Morris sekä Katja Melkon tallin Joker Boko rattaillaan Jorma Kontio.

Kaikki mainitust kilpailut näkyvät TotoTV:llä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suomalaiset naisvalmentajat jyräävät Ruotsin 75:ssä

Suomalaisjuurinen Sandra Luomala on saanut oppinsa lukuisilta huippuvalmentajilta

Parhaan valmentajan tittelistä kova kisa – valinta on taas vaikeaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video