Uutiset

Josveis matkalla Elitkampeniin - Mascate Matchkin häikäisi

VERMO. Pääkaupungissakin saatiin ravit käyntiin, ja mikä oli ajellessa, kun aurinko paistoi ja uusittu kavioura oli kuin samettia. Vain yleisö puuttui - mitä nyt innkkaimmat fanit olivat leiriytyneet aidan taakse ravjea seuraamaan. Isoin juttu kilpailumielessä oli ehkä Suomen Elitkampen-katsastus, ja Josveis veti lopulta varmoin ottein letkaa alusta loppuun.
Riku Niittynen
Tervemenoa Solvallaan, Josveis ja Santtu Raitala! Vermon kavioura oli hienossa kunnossa, vaikkei kylmävetikisassa aivan huippuvauhtia vielä nähtykään.

Ja mikä oli raveja seuratessa, kun kilpailuissa oli mukana toinen toistaan hienompia hevosia!

Elitkampenin testilähdössä ajeltiin melko sopuisasti, ja Antti Ojanperän valmentama ​Josveis hallitsi hommaa vakuuttavaan tyyliin, vaikka loppukaarteessa oli kohta, jossa Polara näytti saavan otteen rinnalla. Santtu Raitala Josveisin rattailla teki kuitenkin "Örjanit" ja ajoi loppusuoralla varmasti edellä maaliin. Polara antoi myös vahvan näytön vireestään, kun se rauhallisen alun jälkeen kiersi Josveisin ulkopuolelle ja esiintyi pontevasti.

Kummankin taustavoimat ovat ilmaisseet kiinnostuksensa Solvallan reissuun, ja näillä näytöillä matka lienee tiedossa. Näin siitä huolimatta, ettei voittoaika 21,9 ollut vielä aivan "Elitkampen-luokkaa" ja että Välkyn Tuisku jäi kiinni kärkiparin peesiin. Mainitusta kolmikosta löytynee joka tapauksessa useampi kuin yksi hevonen Suomen kolmen joukkuesta Solvallaan puolentoista viikon päästä. Paikkojahan on jaossakin vain kaksi, sillä Katja Melkon Ruotsissa valmentautuva Vixus on jo kutsuttu mukaan Solvallan kisaan.

Vermossa oli monia kiinnostuksen kohteita keskiviikkoiltana. Yksi niistä oli suomenhevostammojen A.T. Marttilan Tammasarja, jossa rotunsa parhaat tämän sukupuolen edustajat ottivat pitkästä aikaa mittaa toisistaan. Hetviina ei tosin jättänyt epäselvää parhaasta. Antti Tupamäki tarjoili toki rattailla nappireissun, mutta voitto tuli niin selvällä erolla ja vaivattomaan tyyliin, että kirkkonummelaistamma olisi ollut vaikea kammeta vallasta, vaikka juoksun kulku olisi ollut raskaampikin. Näin Tupamäki sai voiton Vermosta, vaikka Polara jäi kakkoseksi.

Yksi uteliaisuutta herättäneistä asioista oli uusi kavioura, joka vaikuttaa olevan täysosuma. Kilvanajo on toistaiseksi ehkä poikkeusolosuhteiden seurauksena ollut hieman varovaista, mutta silti parissa lämminverislähdössä nähtiin voittoaika 13,4 keskimatkalla eli 2120 metrillä. Kummassakin tapauksessa, montélähdön Nitro Diablon ja 25000 euron ryhmän Perfect Rainmakerin, voittaja noteerasi uuden ennätyksensä. Jälkimmäisessä tapauksessa ennätys korjaantui lähes pari sekuntia kilometriajassa, joten uudella radalla pääsee näköjään heti lujaa. Usein rataremonttien jälkeen kestää jonkin aikaa, ennen kuin kavioura tiivistyy nopeimpaan malliinsa. Toinen hyvä puoli on, että alustavien kokemusten perusteella Vermon rataa tuntuu kestävän sadetta erinomaisesti. Keskiviikkoiltana toki pientä raekuuroa lukuunottamatta lähinnä paistoi.

Odotuksia kohdistui myös yhteen Suomen ravien suurimmista lupauksista, Mascate Matchiin. Raviliiga HIFK:n omistama tamma ei saanut luovutusvoittoa, sillä Sahara Peyotella ajettiin keulasta, mutta Pekka Korven valmentama supertamma lopetti johtavan rinnalta 500 metriä 08-tahtia ja otti omansa silti vaivatta. Huippukauden kolmevuotiaana tehnyt raviliigavarsa näyttää olevan matkalla kohti uutta menestysvuotta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: gaalaloistoa virtuaalisesti rapakon molemmin puolin ja pakkanenkin puraisi

Vermo avaa talven ihmemaan parkkipaikalleen

Koronatauko ensin hämmästytti, sitten rentoutti Santtu Raitalaa – "kun saisi inhimillisen rytmin pidettyä jatkossakin"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video