Uutiset

Uutisviikko minuutissa: Kuninkuusravikeskustelu lähti laukalle

Honkongin demokratialiikehdintä ei ole mitään siihen verrattuna, kun Suomen kansa haluaa Kuninkuusravit! Kuten Suomen Hippoksen puheenjohtaja Juha Rehula Ravinetille totesi: ”Nyt roihuaa oikein kunnolla.”
Terhi Piispa-Helisten
Polara sai kuin saikin paikan Elitkampeniin - ja vieläpä mainion kolmosradan. Kuninkuusravidebatti ei sitä ruunana koskettanut.

Ravinetti niputtaa maanantaisin menneen viikon tapahtumat koosteeksi. Tässä viime viikon tärkeimpiä uutisaiheita meiltä ja muualta:

Maanantai 18.5.

Timo Hulkkonen vahvisti Ravinetille tiedon, jonka Tappi Hoikka kertoi lauantaina TotoTV:ssä.

Timo Hulkkonen: ”Next Direction palaa Suomeen ja tähtää Kymi Gran Prix’hin”

Kotimaan ravit starttasivat 2 kuukauden tauon jälkeen Joensuussa. Piskon Pouta antoi myrskyvaroituksen kesää ja mahdollista kuningatarkilpaa ajatellen. Jokivarren Kunkku ja Siirin Älli jäivät pois. Samurai Comery viimeisteli voitokkaasti kuntonsa Kuopio Stakesiin.

Joensuussa ravattiin poikkeusjärjestelyin – Lauri Hyvöseltäkin kysyttiin nimi ja tehtävä ennen kuin portti aukesi

Halmstadissa ajettiin Breeders Crownin alkueriä. 3-vuotiaista voittoihin Revelation ja Hill’’s Angel, 4-vuotiaista Marvellous Tooma ja American Hill. Onkel Invest Oy:n No Limit Queen sijoittui viidenneksi.

Färjestadin lounasraveissa Jorma Kontio ajoi Marko Korven Greta Journeyn keulavoittoon. Eskilstunassa Roni Paldan ajoi Broadway Musicalin ykköseksi ja Derin High’n kolmanneksi. Juha Koskela oli Miss Maverickilla viides, mutta sai ajovitsan sääntöjen vastaisesta käytöstä 6 viikon ajokiellon.

Tiistai 19.5.

Veikkauksen tuotot putosivat koronan takia – Hippos ja MMM etsivät yhä keinoa kasvatuspalkkioiden maksamiseen

Vermo rukkaa kalenteriaan: SM:lle ja Tammaderbylle uudet ajankohdat

Päivän syntymäpäiväsankari oli Varenne, 25 vuotta. Ravinetti onnittelee!

Jokimaalla ajettiin avoimia ryhmiä kaksin kappalein. Maililla loisti Workout Wonder, täydellä matkalla Willow Pride.

Rommen lounasraveissa Jani Oinosen Ithinkima Genius voitti vakuuttavasti kuolemanpaikalta rattaillaan Kaj Widell. Melkko-Kontion Grace Journey oli omassa lähdössään toinen. Ruotsissa kilpailevista Harri Koivusen ex-valmennettavista Kaptah sijoittui Petri Salmelalta kolmanneksi ja Pearl On Stage Nina Pettersson-Perkléniltä neljänneksi.

Solängetin T64-ravit päättyivät Sari Jauhojärven Cover Princessin voittoon. John Östman ajoi.

Keskiviikko 20.5.

Ravit ajetaan ilman yleisöä ainakin 14.6. saakka.

Hippos: Ravikilpailujen rajoituksiin tarkennuksia 1.6. alkaen, yleisöportit pysyvät kiinni

Kesäratojen raveja peruttu – kalenteri päivittyy pikku hiljaa

Mercedes Match sai hankosidevamman.

HU: Raviliiga Oulun Kärppien lempitamma vilttiketjuun

Kipinät sinkoilivat TotoTV:n studiossa, kun Kari Lähdekorpi ja Lauri Hyvönen taittoivat peistä siitä, pitäisikö ravikuninkaan ja ravikuningattaren tittelit poikkeusoloissakin jakaa. Lähdekorpi oli huolissaan, sallivatko säännöt samalla radalla ajettavan kahtena vuotena peräkkäin. Apua löytyi heti.

HU: Oulu olisi halukas ajamaan kuninkuusravit tänä vuonna

Vermon ravien Elitkampen-katsastuksen voitti Josveis, mutta hyvää kuntoa esittivät muutkin – mm. johtavan rinnalta kakkoseksi taistellut Polara ja vaille kiritilaa jääneet Välkyn Tuisku ja Evartti. A.V. Marttilan Tammasarjan paras oli Hetviina. Mascate Match voitti johtavan rinnalta.

Josveis matkalla Elitkampeniin – Mascate Matchkin häikäisi

Solvallassa T86-kierroksen yllätyksestä vastasi Pekka Korven Queen Adele rattaillaan Janne Korpi. Lahden Pelicansin raviliigavarsa Piece Of Glory täydensi keulasta suomalaiskaksarin rattaillaan valmentaja Juha Utala. Oheislähdöissä Hannu-Pekka Korven Quickatore löi Mika Forssin ajamana Melkko-Kontion Estelle Nordiquen ja Rejo Liljendahlin suomalaisomisteinen Manny Muscle kuolemanpaikalta Forssin Solar Windin, joka oli keulasta hyvä kolmas. Pronssia oheislähdöistä myös Tuomas Korvenojan African Queenille.

Åbyssä Veijo Heiskanen ajoi ylivoimavoiton valmentamallaan 3-vuotiaalla Saonoilla (Triton Sund).

Torstai 21.5.

Ravinetti avasi Hippoksen toimitusjohtajakisaa ja listasi yhdeksän potentiaalista kandidaattia.

Kenestä tulee toimitusjohtaja Suomen Hippokselle?

Josveis kutsuttiin Elitkampeniin.

Lisää suomalaisväriä Elitloppet-raveihin – ”Oli tauolta tosi hyvä”

Jägersrossa Lutfi Kolgjini ajoi uransa 2000. voiton poikansa Adrianin valmentamalla Neelixillä.

Skellefteån breddlopp-ravien suomalaisvoittajat olivat Petri Korpelan Haparanda Boko ja Aleksi Kytölän Röyns Kristine. Bergsåkerin monté-raveissa Turno di Azzurra kiri kakkoseksi.

Perjantai 22.5.

Juha Rehula valotti tilannetta Kuninkuusravien ajamatta jäämisen tai mahdollisen ajamisen suhteen.

Juha Rehula kuninkuusravidebatista: ”Niin kauan kuin on aikaa, on toivoa”

Suurkimppojen huonot uutiset jatkuivat.

HU: Kimppavarsa Ropertto myös sairaustauolle

Ranskan Lavalissa Philippe Daugeard tarjosi Whole Lotta Lovelle mainion juoksun 2. radalla, ja kirissä ruuna oli omaa luokkaansa. 12 600 euron arvoinen voitto irtosi ajalla 15,7/2875.

Linkki videoon

Bollnäsin lounasraveissa Mika Forss ohjasti valmentamansa Gerris Trixin uran avausvoittoon Anders Kilströmin Muistoajon karsinnassa. Team Herkules Suomesta omistaa 4-vuotiaan jenkin. 4. syyskuuta finaalissa ykköspalkinto on 125 000 kruunua.

Ravit USA:ssa käynnistyivät Scioto Downsin radalla Ohiossa. Maanantaina ravataan reilun 2,5 kuukauden tauon jälkeen myös Italiassa kolmella radalla.

Lauantai 23.5.

Gävlen kultadivisioonafinaalin voittoajalle luvatun Elitloppet-paikan vei Racing Mange. Conrads Rödluva ja Billie de Montfort kirittivät hyvin.

Lähtökiihdytys ratkaisi – Racing Mange Elitloppetiin

Klass I:ssä kohtasi 3 suomalaista. Mika Forssin In Royalty Boko sai sisältä myöhään kiritilaa ja ehti hyvällä lopetuksella vain kolmanneksi. Stonecapes Superb oli vaisu, ja MAS Capacity laukkasi hylkyyn. Pia Huusarin Rhapsody Point oli yhdessä oheislähdöistä kolmas.

Lavalista ei tullut perjantain jatkoksi suomalaismenestystä, kun takajoukoissa matkannut Big Headache jätettiin kahdeksanneksi. Kiri oli kyllä asiallinen, eivätkä totosijatkaan olleet kaukana.

Linkki videoon

Uumajassa Jonny Länsimäki ajoi voittoihin Mika Haapakankaan Gogobet Sisun ja Our Hopen.  

Sunnuntai 24.5.

HU: Riihimäen rata ajaa kaikki ravipäivänsä

Ranskan Chartresissa Rainer Björkrothin kimppatamma Fighter Kiss jatkoi kilpailemistaan montéssa koronatauon jälkeen. Viime viikon lauantain Caenin nelossija sai jatkokseen 3750 euron arvoisen kakkossijan.

Lindesbergissä Iikka Nurmosen Lovemore taipui suursuosikkina keulasta Mika Forssin ajamalle Frankenstein Amille. Forss ajoi myös Nina Pettersson-Perklénin Dont Press Sendin toiseksi sekä Roni Paldanin Bullet Billin kolmanneksi ja Got To Goon neljänneksi.

Viikon päätteeksi arvottiin Elitloppet-karsintojen lähtöradat ja saatiin koko viikonlopunkin lähtölistat valmiiksi.

Nyt lykysti – Elian Webille ykkösrata!

Elitkampenista tuli todellinen superlähtö, kun mukaan tulivat kuuden kutsutun hevosen lisäksi Polara, Roli Eld, Åsrud Vilja ja Månprinsen A.M. jonka piti jättää tämä kisa väliin! Suomalaisten arpaonnessa ei ollut tässäkään lähdössä valittamista – Vixus starttaa radalta 2, Polara radalta 3 ja Josveis radalta 6.

Linkki lauantain lähtölistoihin

Linkki sunnuntain lähtölistoihin

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: Retua ja Calgarya

Uutisviikko minuutissa: rodeomeininkiä ja pelastusoperaatiota Vermossa - Calgary Games Solvallassa

Matti Honkosen elämän hevonen ja paras kaveri kuninkuusraviosallistuja Kokeva vihreämmillä laitumilla

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video