TalkKari tapaa asiaansa uskovan miehen – Houston Laukon valmentajana ja osaomistajana tunnettu Pekka Yli-Houhala tunnetaan nyt siipibaareista ja -kastikkeista - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

TalkKari tapaa asiaansa uskovan miehen – Houston Laukon valmentajana ja osaomistajana tunnettu Pekka Yli-Houhala tunnetaan nyt siipibaareista ja -kastikkeista

Mies ei ole unohtanut hevosia, vaan on mukana kahdessa hevoskimpassa.

Tällä kertaa MT TalkKarissa tavataan esimerkillisen sitkeästi asiaansa uskova mies.

Houston Laukon vastuuvalmentajana ja osaomistajana tunnetuksi tullut Pekka Yli-Houhala on uransa alkuaikoina ollut muun muassa Tuomo Mäkelällä töissä ja Laukossa yksityisvalmentajana. Omaa tallia Yli-Houhala pyöritti Teivossa.

Floridassa käydessään Yli-Houhala tutustui muiden hevosmiesten kanssa paikalliseen siipibaariin ja koukuttui niin kovasti, että päätti saada samanlaisia siipiä myyntiin Suomeenkin.

Ensimmäinen yritys tuotti 1,5 miljoonan markan velat, mutta sitkeys ei antanut periksi. Yli-Houhala perusti yhtiökumppaninsa kanssa uuden paikan Tampereen keskustaan vuonna 1993 ja siitä sai Siipiweikot alkunsa.

Maankuulu siipibaari elää nykyään kukoistuksensa aikaa ja oma kastiketehdas tuottaa siipikastiketta sekä omiin tarpeisiin että muillekin siipiä myyville ravintoloille ja marketteihin kuluttajille. Yli-Houhala vastaa kastiketuotannosta ja hänen tytär pyörittää kahta Tampereen keskustassa olevaa baaria.

Hevosiakaan Pekka ei ole kokonaan unohtanut, vaan on mukana kahdessa hevoskimpassa.

haastattelu: Kari Lähdekorpi

kuvaus ja editointi: Jukka Heiskala

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT Ravit kohtaa ravikuningattaren Siilinjärvellä – Reino Miettinen: "Viides kerta sanoi meille sen toden"

Talkkari kohti Kunkkareita osa 5: Hetviina ja Tähen Toivomus

Talkkari kohti Kunkkareita osa 4: Sisulla huipulle kulkeneet Evartti ja Akaasia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video