Kesäradoista Loviisa ajanee loppukesän ravinsa - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Kesäradoista Loviisa ajanee loppukesän ravinsa

Kesäradat ovat olleet ravikalenterissa erityisesti koronaviruksen "kourissa", ja raveja on peruttu kesältä laajalla rintamalla. Loviisa, joka on yksi suosituimmista kesäradoista, perui jo kesäkuun kaksi päiväänsä, mutta nyt näyttää siltä, että heinä-elokuussa ajetaan.
Anu Leppänen
Loviisan raviradan hallituksen jäsen ja ratamestari Markku Pasanen tyttärensä Nyyti-Maria Timosen ja perheen menestyshevosen Rokin Maxin rinnalla Vermossa.

Tieto yleisön sallimisesta, edes rajoitetusti, otettiin Loviisassakin vastaan ilolla. Muun muassa heinäkuun 20. oli ja nyt taas on tarkoitus ajaa radan 75-vuotisjuhlaravit.

"Nyt näyttää, että loput kolme päivää, kaksi heinäkuussa ja kolmas elokuussa, voitaisiin ajaa", Markku Pasanen, Loviisan raviradan hallituksen jäsen, ratamestari ja omien sanojensa mukaan talkoomies-jokapaikanhöylä, kertoo.

"Torstaina kokoontuu raviradan hallitus, ja siellä se jatko lopullisesti lyödään lukkoon, mutta näyttäisi todennäköisemmältä, että ajetaan. Ainakin täällä ollaan intoa täynnä, ja itsekin olen tässä juuri niittämässä parkkialuetta kuntoon. Kuudes heinäkuuta aloitetaan, jos niin päätetään. Tarkoitus olisi ottaa tallialuelle, joka on laaja sekä erillään yleisöalueesta, tuo säädetty maksimissaan 500 henkeä, ja yleisöalueelle toiset 500. Ruuan myynti tulisi olemaan luultavasti lähinnä kahvia, pullaa ja sämpylää, eli ravintolatouhuhan on nyt erilaista."

"Ilman yleisöä ei ravien järjestämistä voinut ajatella, koska meidän kesäratojen toimintatuet eivät kata tapahtuman rahoitusta riittävästi ilman muuta myyntiä. Ei olisi voinut ajaa tappiolla ilman yleisöä. Radalla on kuitenkin valmennustoimintaakin ympäri vuoden, ja paikkoja täytyy pitää kunnossa jatkuvasti. Esimerkiksi 3000 euroa tappiota, joka laskeskeltiin, että suurin piirtein tulisi per kilpailupäivä, olisi ollut liikaa. Se tuntui todella ankealta, kun toisaalta oltiin myytykin jo koko kesän lähdöt sponsoreille. Nyt raveja voisi siis taas meilläkin järjestää, ja juuri tuo 75-vuotisjuhlaravitkin olisi ollut iso menetys. Jos ravit järjestetään, lipunmyynti tulee meilläkin tapahtumaan ennakkomyyntinä."

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kesäratojen raveja peruttu – kalenteri päivittyy pikkuhiljaa

TalkKari tutustui työteliään Nyyti Timosen talliin – "Eka talvi oli tosi hankala"

Färjestad-Loviisa - ravimiehen koti on tien poskessa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video