Uutiset

Uutisviikko minuutissa: Sankarista konnaksi kahdessa yössä

Propulsionin saagan surullinen loppu jätti varjoonsa muut uutisaiheet: mm. Hippoksen hallitusta odottavan epäluottamuslause-esityksen, Hannu Hietasen 2000. voiton ja Iikka Nurmosen hattutempun Ruotsissa.
Anu Leppänen
Minä olken ainakin syytön. Propulsionin uran viimeinen vääntö käydään kabineteissa. Saako ori säilyttää voittonsa ja juoksemansa yli 3 miljoonan euron palkintorahat?

Propulsionin Elitloppet-voittoa ehdittiin juhlia vain kaksi yötä ennen kuin norjalainen Trav Og Galopp-Nytt jysäytti uutispommin: Propulsionille oli tehty ennen Eurooppaan tuloa ns. hermokatkaisu, minkä johdosta sillä ei olisi saanut kilpailla Pohjoismaissa lainkaan.

Sen jälkeen ei ravimaaimassa paljon muusta puhuttu, vaikka muutakin kyllä tapahtui. Tässä viime viikon tärkeimpiä uutisaiheita:

Maanantai 1.6.

Valiant Dream vaihtoi omistajaa ennen 75-finaalin voittoaan

HU: Mika Haapakankaan talli muuttaa Bergsåkeriin

Kuopio Stakesista tuli odotetusti Mascate Matchin näytös. Savo-ajon voitti kuolemanpaikalta Evartti. T65-pelissä ei täysosumia löytynyt.

Kuopio Stakesissa odotettu käsikirjoitus – ”Massi” voitti leikitellen

Härmä-ajon voittoon kiri PowerParkin radalla Joriini ajalla 23,9ke.

Mantorpissa 5-vuotias Selanne juoksi uransa avausvoiton kuolemanpaikalta. Startti oli toinen Hannu Korvelta, joka ajoi myös kakkossijan Reino Vesterisen Cash In Pressillä.

Tiistai 2.6.

Norjalaislehti Trav Og Galopp-Nytt uutisoi, että Propulsion on hermoleikattu. ”Mitä tapahtuu nyt?” lehti kysyi aiheellisesti otsikossaan.

Elian Web oli sairas Elitloppetissa

Vihelän varsa taas Elitloppet-huutokaupan kalleimpia

Teivossa montén SM-karsinnan voitti Janita Antti-Roikon ratsastama Nitro Diablo. Valmentaja Pia Huusarin menestyksen täydensi Nuorten Sarjan voitolla Qepe Pointti. T5-pelissä lunastamaan pääsi neljällä oikealla merkillä.

Oulussa Vappuäijä, Herra Heinämies ja Raggari ravasivat Antti Ojanperän tallille kolmoisvoiton. Toisen voiton tallille toi Zultanio.

Gävlessä Tuomas Korvenoja ajoi voittoon Amour Vixin ja kolmoseksi African Queeniin. Ahvenanmaalle toivat menestystä voitolla Ralf Göstasin Backflip ja kolmossijalla Barbro Carlssonin Arctic Don.

Eskilstunassa Ulf Ohlsson voitti Petri Salmelan valmentamalla ja LeVallo Oy:n omistamalla 4-vuotiaalla Boiling Pointilla. Pronssia Hannu Korven Janis Joplin Bokolle.

Solängetissä Mikael Östman ajoi kaksi kakkossijaa Nina Hansenin valmennettavilla ja Aleksi Kytölä kaksi kolmossijaa omilla valmennettavillaan.

Keskiviikko 3.6.

USA:sta vahvistettiin Propulsionin Ruotsissa kielletty hermo-operaatio

Elitloppet-voittaja Dijonin ura päättyi

Tamara Skutnabbin suunnitelmat uusiksi

Vermossa Kujanpään Jyräys yllätti keulasta suursuosikki Sheikin ja kumppanit. Jo kolmantena päivänä peräkkäin illan pääpelissä jäätiin ilman täysosumia.

Bollnäsin 86-raveissa palasi voittokantaan suomalaiskimpan omistama ja Reijo Liljendahlin valmentama Stonecapes Superb.

Torstai 4.6.

Suomen Hippoksen hallitus ja puheenjohtaja Juha Rehula saamassa epäluottamuslauseen

Rehula vastaa epäluottamuslauseeseen: ”Asia on valtuuskunnan käsissä”

Elitloppet veti Maaseudun Tulevaisuuden televisiokanavalle ennätysyleisön

Hippos: Kokelasohjastajien EM-kilpailut järjestetään 20.10. Teivossa ja 21.10. Vermossa  Suomea edustaa Riku M Lindgren

Seinäjoella Don Williams jatkoi keskiviikkona Vermossa alkanutta voittokulkuaan. Illan päätteeksi pääsi pitkästä aikaa voiton makuun Ida’s Owen.

Perjantai 5.6.

Tapaus Propulsion: 5 avointa kysymystä (sisältää linkkejä muihinkin Ravinetin Propulsion-uutisiin)

Hippos: Kasvattajapalkinnot saadaan liikkeelle

Rovaniemellä kokoustettiin - Matti Rajaharju ei jatka hallituksessa

Kylmäveristen Suur-Hollola-ajoon alkuerät – Costello palaa tauolta

Suomen Hippoksen hallitus päätti hakea valtuuskunnalta sähköpostitse ennakkopäätöstä lainan myöntämisestä kesäratojen palkinto- ja toimintatukiin, joiden maksatus valtionavustuksina siirtyy maa- ja metsätalousministeriöstä saadun tiedon mukaan syksyyn. Valtuuskunta kokoontuu muuten vasta 24. kesäkuuta, ja kesäratakausi on jo täydessä vauhdissa.

Kooste Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta 5.6.2020

Ylivieskassa Hannu Hietanen ajoi Grand Alella uransa 2000. voiton. Ravinetti onnittelee!

Bodenin suomalaisvoittajat olivat Ari Aatsingin Bajkal Graff ja Jonny Länsimäen Titan As. Länsimäki ajoi voiton myös Petri Salmelan Gigolo Sisulla.

Östersundissa Reijo Liljendahlin valmentama ja AMG Stable Oy:n omistama Tokarev jäi vaille kiritilaa, mutta oli silti toinen. Rommessa Mika Forss ajoi voiton ja kakkossijan.

Lauantai 6.6.

Killerin Eliitin voittoon kiri open stretchiä pitkin Lexus Dream. Killerin Kimaran kunkku oli puolestaan tauolta palannut viime vuoden kuninkuusravikolmonen Caijus.

Rovaniemellä Kari Alapekkalan talliin tuli viidellä hevosella 3 voittoa ja 2 kakkossijaa. Lisäksi hän ajoi laina-ajokeilla yhden voiton ja yhden kakkossijan.

Östersundissa Ulf Ohlsson voitti uransa 6000. voiton Ulf Stenströmerin Vien Icillä. Sen tallikaveri Handsome Brad kiri Jämtlands Strora Prisin voittoon ja sai kutsun Kymi Grand Prix’hin. Tauolta palanneen 5-vuotistähden Campo Bahian kiri ei kantanut hänniltä kärkeen.

Lindesbergissä Iikka Nurmonen päätti Ruotsin turneensa komeasti hattutempulla voittoajokkeinaan Look Complete, Oilsheik ja Gizelle Nyx. Paluu Suomeen on edessä maanantaina. Tuomas Korvenoja ajoi ylivoimavoittoon Hannu ja Mikko Laakkosen 3-vuotiaan Alien Hillin ajalla 16,1ake. Mika Forss ajoi kaksi kakkossijaa Timo Nurmokselle.

Ranskan Lavalissa Cleangame koki toisen peräkkäisen tappion. Prix Chambon P:n voitti keulasta Enino du Pommereux, ja Cleangame oli 3. ulkoa toinen. Ykköspalkinto oli 38 250 euroa.

Sunnuntai 7.6.

Kajaanissa Santtu Raitalan ilta oli vaiherikas. Hän voitti 3 lähtöä, mutta lisäksi hänen ajamansa Zenio menehtyi kesken viimeisen T5-lähdön.

Dramatiikkaa Kajaanissa – hevonen menehtyi kesken lähdön

Yhteensä Raitala ajoi viikon aikana 16 voittoa ja 4 hattutemppua. Vaikeat T-pelikierrokset jatkuivat Kajaanissa. Ainoa oikea T5-rivi palautti laatijalleen lähes 40 000 euroa.

Axevallassa jaettiin suuria seteleitä. Björn Goopin Hill’s Angel voitti 3-vuotiaiden Guldstoetin ja 350 000 kruunua. Southwind Queen voitti Kruununprinsessa Victorian lähdön ja 150 000 kruunua. Katja Melkon MAS Capacity oli kolmas. Hopeadivisioonan lähdön voitti Ville Karhulahti Trond Anderssenin Floris Baldwinilla.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Svensk Travsportilta päätös Ruotsin raviurheilua hiertäneeseen case-Propulsioniin – vastuulliseksi todetulla Redénillä valitusoikeus

Uutisviikko minuutissa: hevonen menehtyi Kajaanissa - jatkossa Koivunen, Korpi ja Nurmos mm. saivat parempia uutisia

Uutisviikko minuutissa: hevosenpotkusta derbytunnelmiin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle