Uutiset

Kylmäverikuningas tulee Ruotsista kahdella hevosella Härmään

Härmän Power Parkin raviradan juhannukset ovat muodostuneet jo käsitteeksi. Tänä kesänä mennään rajoitetulla yleisöllä, mutta se ei rajoita vauhtia kilparadalla. Juhannuslauantain rajulla kylmäverimaililla nähdään kansainvälisyyttä ainakin kaikkien aikojen kylmäverikuninkaan valmentajapuolella, Ruotsin Jan-Olov Perssonin, kahden suojatin Tand Kraftin ja Smedheim Solanin muodossa.
Anu Leppänen
Ruotsin kallblodskungen Jan-Olov Perssonilla on vapaamielisiä ajatuksia siitä, kuinka suomenhevoset voisivat olla enemmänkin mukana pohjoismaisessa ravikilpaiujen järjestämisessä ja kylmäverijalostuksessakin.

Härmän kaksipäiväisistä juhannusraveista ei tule vauhtia puuttumaan, vaikka yleisörajoituksia on vielä koronaepäidemian jäljiltä. Kansainvälinen tarjontakin on siis jo varmistettu.

"Uudet yleisörajoitusten lievennykset tulevat voimaan vasta heinäkuun alusta", harmittelee Härmän mediavastaava Pekka Kaidesoja.

"Me menemme sellaisella kaavalla, että tallialueelle saapuvat kilpailijat, mediaa ja taustavoimia ja yleisötiloihin tuo sallittu maksimissaan 500 henkeä. Näiden väli on suljettu eli tallialueelle ei yleisöalueelta pääse. Jos ohjeistus muuttuu tässä välissä, me olemme kyllä joustavia. Urheilullisesta tasosta ei kuitenkaan tingitä. Hyvät kisat saadaan, kun Persson lupasi taas tulla paikalle, ja varmasti moni muukin kova nimi tulee."

Smedheim Solan, 9, oli PowerPark-mailin kakkonen viime juhannuksena ajalla 21,0 Tapio Perttusen ohjastamana. Odd Herakles Norjasta voitti, ja Norjassa Smedheim Solankin on syntynyt. Tänä vuonna oriin ohjastajaksi on värvätty Olli Koivunen.

Tästä pääset Smedheim Solanin (19,7) kilpailutietoihin.

Tand Kraft, 7, on Norjan Kriteriumin (3-vuotiaille) ykkönen ja Derbyn (4) kakkonen. Ori hieman haki itseään kuusivuotiskauden, mutta on aloittanut seitsemänvuotiaana lupaavasti. Tätä Perssonin valmennettavaa ohjastaa Härmässä Ruotsista käsin nykyään operoiva Mika Forss. Tand Kraft on Jan-Olov Perssonin superoriin, yhden kaikkien aikojen kylmäveriravureista Järvsöfaksin, jälkeläinen.

Tässä linkki Tand Kraftin uraan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Ohjastaminen on työni - hevonen itsessään intohimo" - Mika Forss on nyt virallisesti Ruotsin mies

Solvallassa suomalaishevosia normaalia vähemmän - Nurmoksen Seismic Wave Elitloppet-arvonnan voittajia

Staro Miami palaa keskiviikkona voimalla - Raitala ohjastaa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video