Björn Goop ennen Kymi GP:tä: "Kummankin hevosen luokka riittää pitkälle näissä lähdöissä" - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Björn Goop ennen Kymi GP:tä: "Kummankin hevosen luokka riittää pitkälle näissä lähdöissä"

Björn Goopin valmennettavilla kävi todella hyvä arpaonni lauantaina ajettavaan Kymi GP:hen: sisäradalta kiihdyttää matkaan Goopin valmennettavista Moni Viking Pierre Vercruysse rattaillaan ja Björnin ajama Vitruvio lähtöradalta kolme.
Terhi Piispa-Helisten
Björn Goop luottaa hevostensa selvittävän Kouvolan kurvit. Molemmat hevoset ovat myös starttinopeita.

Kummallakin Björn Goopin hevosista on allaan hyvät esitykset edellisistä starteistaan ja viimeisimmissä harjoitteluotteissa ei ole valittamisen sijaa.

”Moni Viking teki viimeksi Harper Hanoverin lähdössä hirmuesityksen, ME tulos 1.11,9 kolmelta kierrokselta on lähes käsittämätön tulos, ja kotona hevonen tuntuu ainakin yhtä hyvälle kuin ennen Solvallaa. Olemme ajaneet nyt muutaman 3 000 metrin kisan, joten 2140 metrin kilpailu tulee hyvään saumaan Moni Vikingille", Goop sanoo.

"Vitruvio oli hyvä Bjerkessä ja kunto vaikuttaa olevan kohdallaan ainakin mitä harjoitusotteista voi päätellä”, Goop kertoo.

Ottaako Vitruvio keulat ja Moni Viking johtavan selän?

"Kumpikin hevosistani on lähtönopea, joten jompikumpi kaksikosta keulassa lähtökiihdytyksen ratkettua ei ole utopiaa. Mutta on hyvä muistaa, että kumpikaan hevosistani ei ole sen suuremmin juoksupaikasta riippuvainen. Ja ne tulisivat yhtä hyvin selkäjuoksulla, jos emme saisi pidettyä johtopaikkaa hallussamme”, toteaa Goop.

Tuottavatko Kouvolan kaarteet vaikeuksia?

"Olen ajanut useasti Kouvolassa ja voitin tämän kilpailun vuonna 2014 Timokolla. Tiedän, että tiukahkot kaarteet saattavat aiheuttaa ongelmia osalle hevosista. Luulen että kumpikin hevosistani selvittää kaarteet, sillä Moni Viking on selvittänyt Jarlsbergin melko vaikeat kaarteet hyvällä tyylillä ja Vitruvio taas on tottunut Italiassa juoksemaan lyhyemmilläkin radoilla joissa kaarteet ovat hyvinkin jyrkät."

Goop korostaa, että luottaa hevosiinsa. Läpihuutojuttu Kymi GP ei kuitenkaan ole.

"Lähtö on tänä vuonna erittäin hienotasoinen, mutta lähden kuitenkin luottavaisena matkaan, sillä kummankin hevosen luokka riittää pitkälle näissä lähdöissä. Varustepuoleen tai balanssiin ei tehdä muutoksia edellisiin startteihin verrattuna ja kumpikin hevosista on tottuneita reissaajia joten pitemmällä kuljetuksella ei pitäisi olla negatiivista vaikusta”, kertoo Björn Goop haastattelun lopuksi.

Kymi Grand Prix 2020 ratajärjestys:

1 Moni Viking/Pierre Vercruysse

2 Ble du Gers/Joseph Verbeeck

3 Vitruvio/Björn Goop

4 Makethemark/Santtu Raitala

5 Handsome Brad/Carl Johan Jeppson

6 Whole Lotta Love/Philippe Daugeard

7 Antonio Tabac/Olli Koivunen

8 Racing Mange/Joakim Lövgren

9 Cokstile/Christoffer Eriksson

10 Chief Orlando/Antti Teivainen

Terhi Piispa-Helisten
Vitruvio aloitti Björn Goopin treenilistalta Bjerkessä. Ori meni 2100 metrin ryhmäajossa ajan 1.10,8, vaikka alkumatka paineltiin hurjaa vauhtia Jorma Kontion puolustettua piikkipaikka Elian Webillä ja Vitruvion painettua rinnalla päälle.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Suuri jackpot mehevöittää Halmstadin 75-kierrosta

Uutisviikko minuutissa: Hippos-kuvioita, Suur-Hollola-yllärin traaginen kohtalo ja Goopin juhlaa Kouvolassa

Kymi GP:ssä loppusuora 08-vauhtia – Vitruvio voitti kaksintaiston

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video