Uutiset

Jörgen Westholm: "Antonio Tabac ei ole riippuvainen keulajuoksusta"

Kahdeksan vuoden ikään ehtinyt Antonio Tabac on tehnyt Jörgen Westholmin käsistä viisi kilpailua tänä vuonna, joista kahdessa viimeisessä on tullut voitot koko matkan keulajuoksun jälkeen Mika Forssin ohjastamana.
Anu Leppänen
Antonio Tabacilla on voitto alla Bodenista ajalla 1.11,1a/2100 metriä. Arkistokuvassa se voittaa Solvallassa Anders Erikssonin ajamana.

Ensin Hagmyrenissä toukokuun lopulla maili kulki 1.09,5a aikaan ja viimeksi Bodenissa irtosi voitto Norrbottens Stora Prisistä. Tältä kannalta ajateltuna lähtörata seitsemän ei ainakaan nosta ruotsalaisoriin osakkeita Kymi GP:ssä.

"Olisin toki toivonut lähtörataa hieman sisempää, mutta nyt yritetään tuolta käsin. Voitot ovat tosiaan tulleet johtopaikalta, mutta Solängetissä toukokuun puolivälissä Antonio Tabac kiri mainiosti takaa toiseksi, joten mielestäni se ei ole riippuvainen keulajuoksusta. Mitä olen ymmärtänyt ennakkoon niin uloimmilta lähtöradoilta ei Kouvolassa ole helppo osallistua keulataisteluun, joten arvelisin että meille on tiedossa selkäjuoksu parijonossa” pohtii Jörgen Westholm Antonio Tabacin juoksunkulkua.

Hän kertoo, että olisi tyytyväinen sijoitukseen kolmen parhaan joukossa.

"Kymi GP on todella hienotasoinen lähtö tänä vuonna, ja luonnollisesti paremmalta lähtöradalta olisin ollut optimistisempi menestyksen suhteen. Jos juoksunkulusta tulee meidän kannalta suotuisa, en ole yllättynyt jos Antonio Tabac kirii lopussa kamppailemaan ainakin himmeämmistä mitaleista. Emme tee varustuksiin tai kengitykseen muutoksia verrattuna edellisiin startteihin. Ori on tottunut matkustaja ja oli harmi, että Mika Forss ei päässyt ajamaan. Olen kuitenkin tyytyväinen, että saimme Olli Koivusen pikahälytyksellä Antonio Tabacin ohjastajaksi ja uskon että Kouvolan hieman tiukemmat kaarteet eivät tuottane vaikeuksia Antonio Tabacille.”

Millainen on Antonio Tabacin kauden jatko?

"Ajetaan startti kerrallaan, mutta Bodenin voiton jälkeen meillä on sen verran starttipisteitä, että voimme hieman valita missä ajamme. Mitä olen katsellut kilpailukalenteria, niin mielenkiintoisia lähtöjä olisi useammassa maassa heinäkuussa. Tehdään kuitenkin päätöksiä jatkosta vasta Kouvolan jälkeen”, valottaa Jörgen Westholm tallinsa kirkkaimman tähden tulevia suunnitelmia.

Salassa talliaan pitävä Jörgen Westholm on noussut kohisten Ruotsin valmentajatilastossa viimeisten vuosi aikana. Viime vuonna vajaaseen 1 000 starttiin tallin hevoset juoksivat rahaa sisään yli 16 miljoonaa kruunua, joka oikeutti yhdeksänteen sijaan Ruotsin valmentajatilastossa.

Mikään eilisen teeren poika ei 48-vuotias Westholm suurkilpailuympyröissäkään ole, sillä hän on voittanut muun muassa Oslo GP:n Super Lightilla sekä Trav Oaksin Annickalla.

Kymi Grand Prix 2020 ratajärjestys:

1 Moni Viking/Pierre Vercruysse

2 Ble du Gers/Joseph Verbeeck

3 Vitruvio/Björn Goop

4 Makethemark/Santtu Raitala

5 Handsome Brad/Carl Johan Jeppson

6 Whole Lotta Love/Philippe Daugeard

7 Antonio Tabac/Olli Koivunen

8 Racing Mange/Joakim Lövgren

9 Cokstile/Christoffer Eriksson

10 Chief Orlando/Antti Teivainen

Anu Leppänen
Jörgen Westholmin valmennettavat ovat juosseet reilut 16 miljoonaa kruunua palkintorahoja sekä 2019 että 2018. Vajaat 100 kilometriä Tukholmasta luoteeseen sijaitsevasta Salan kunnasta käsin operoivan Westholmin hevoset ovat tuttu näky myös Ranskan radoilla.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Unique Juni saapuu täydessä iskussa Forssaan – "Se on sellainen allround-tyyppinen hevonen"

Vincennesin valloittaja ja EM-mitalisti Unique Juni saapuu Tammavaltikkaan

"Suvukas" Tero Pohjolainen on pääkaupunkiseudun uusi valmentajanimi

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video