Uutiset

Cokstile pystyy tekemään itse juoksunsa

Cokstile on kansainvälinen hevonen: Norjassa syntynyt, italialaisomistuksessa sekä -valmennuksessa, mutta Kouvolassa ohjastuksesta vastaa Elitloppetin tapaan ruotsalainen Christoffer Eriksson. Cokstile on viime ajat majaillut hänen tallissaan Etelä-Ruotsissa.
Ville Toivonen
Arkistokuvassa Cokstile Ulf Ohlssonin ajamana.

"Coktstile teki todella vahvan esityksen Elitloppetissa ollen toinen maalissa, ja palautui kahden hiitin kilpailusta hyvin nopeasti. Ori tuntui sen verran hyvältä harjoituksissa, että olimme kahden vaiheilla josko olisimme osallistuneet jo Oslo GP:hen, mutta päädyimme lopulta tähtäämään Kouvolaan, onhan Kouvolassa tänä vuonna paljon suurempi ykköspalkinto kuin Oslossa olisi ollut, selvittää Christoffer Eriksson Cokstilen kuulumisia.

Seitsemänvuotiaalle Cokstilelle arvottiin takarivin sisin lähtörata, johon Eriksson ei ole aivan tyytyväinen.

"Toki yhdeksän on parempi kuin eturivin uloimmat radat, mutta mitä olen ymmärtänyt ei edestä lähtevät hevoset ole mitään starttiraketteja, ja pelkään pahasti, että saatamme jäädä takapareihin heti lähdöstä. Toisaalta ori pystyy tekemään itse juoksunsa, ja on hyvin mahdollista, että suuntaan hyvissä ajoin parijonosta johtohevosen rinnalle”, ennakoi Eriksson mahdollista juoksunkulkua.

Hän painottaa, että hevosella on kova luokka.

"Minun hevoseni näytti Elitloppetissa viimeistään, että sen paikka on aivan kovimmissa lähdöissä, ja vaikka vastus on lauantaina kivenkova, emme lähde lyötynä matkaan. Ajamme samoilla varusteilla ja kengityksellä kuin Elitloppetissa. Ja olen kerran aiemmin ajanut Kouvolassa (vuonna 2016 kuudes Quick Fixillä Kymi GP:ssä), uskon Cokstilen selvittävän Kouvolan kaarteet kunnialla”, arvioi Eriksson.

"Seuraavaksi kilpailemme varmaankin vasta kotiradalla Hugo Åbergs Memorialissa 30. heinäkuuta, johon meidät on jo kutsuttu. Ori saa palautua kunnolla Suomen-reissusta, vaikka se kokenut reissaaja onkin”, valottaa Eriksson Coktstilen tulevia kilpailuja.

Tänä vuonna 33 täyttävä Christoffer Eriksson saavutti 1 000 voiton rajapyykin ohjastajana tänä keväänä. Vaikka hän on ollut hyvin suosittu lainaohjastaja viimeisten vuosien aikana Ruotsissa, on toiminnan painopiste viime aikoina siirtynyt enemmän omaan valmennustalliin, jossa tällä hetkellä majailee reilut 40 hevosta.

Lainaohjastajana Christoffer Eriksson on voittanut muun muassa Jerry Riordanin valmentamalla Twister Bi:llä Oslo GP:n sekä epävirallisen MM-lähdön Yonkersissa.

Kymi Grand Prix 2020 ratajärjestys:

1 Moni Viking/Pierre Vercruysse

2 Ble du Gers/Joseph Verbeeck

3 Vitruvio/Björn Goop

4 Makethemark/Santtu Raitala

5 Handsome Brad/Carl Johan Jeppson

6 Whole Lotta Love/Philippe Daugeard

7 Antonio Tabac/Olli Koivunen

8 Racing Mange/Joakim Lövgren

9 Cokstile/Christoffer Eriksson

10 Chief Orlando/Antti Teivainen

Anu Leppänen
Christoffer Eriksson on ajanut Kouvolassa ennenkin. 33-vuotias ruotsalainen on maan kärkikaartia ohjastajana.
MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Moninkertainen Vincennesin valloittaja Martin De Bos on taas Petri Purolla

Face Time Bourbon palasi Vincennesissä ME-vauhdilla - seuraavaksi Mikkeliin!

Pohjolan nuori raviviikinki Ecurie D. lähtee viikonloppuna Amerikan valloitukseen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video