Uutiset

Toto75-karonkka: Kolme kotimaista kohokohtaa Kouvolasta

Hellesäässä ravattu Kymi Grand Prix ei tarjonnut suomalaisittain ilonaiheita. Molemmat edustajamme jäivät rahasijojen ulkopuolelle. Vitruvio vei voiton tuimassa taistossa urheaa Cokstilea vastaan. Kultakypärä-Goopin tallin panosta täydensi kolmanneksi sijoittunut Moni Viking.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Tuomas Korvenojalta Mika Forssin ja Marjo Kivimaan hoiviin siirtynyt In Royalty Boko teki lauantaina Kouvolassa rakettimaisen nousun Suomen tammaeliittiin.

Onneksi muissa lähdössä nähtiin kotimaan kilpureilta komeita suorituksia. Teemana olivat näyttävät keulasoolot.

 

1. Mascate Match

 

Mascate Match oli nelivuotislähdössä odotetun ylivoimainen. Tamma tykitti vastaanpanemattomasti keulaan, ja megaluokan lahjakkuus huipensi juoksunsa ilmavaan kymppi-lopetukseen. Täysi kymppi on koko hevonenkin, eikä ”Massi” ole tehnyt urallaan montakaan virheliikettä.

 

Tuntuu, että kaikki vanhemmatkin hevoset mukaan lukien, tamma voi jo nyt olla maamme paras lämminverinen. Kun muistelee vaikkapa BWT Magicin saavutuksia nelivuotiskaudellaan, miksei varhaiskypsällä Mascate Matchillä voisi lähteä esimerkiksi St. Micheliin? Pohjoismaista tuskin tulee mukaan yhtään nimeä, jota tamman tulisi maililla kavahtaa.

 

Olisihan se yleisöllekin melkoista kissanminttua nähdä Mascate Match St. Michelissä. Pekka Korpi väläytti taannoin haastattelussa, että hän olisi ollut halukas ilmoittamaan tallinsa lippulaivan tänä vuonna Suur-Hollola-ajoon, mutta tammaa ei ollut maksettu kisaan mukaan. Suur-Hollolasta on ajatuksissa enää lyhyt matka St. Micheliin.

 

 

2. Don Williams

 

7-vuotias ori on Mascate Matchin ohella maamme kiinnostavin nouseva lämminverinen. Suomessa ja Markku Niemisen treenissä uudelleensyntynyt ori aloitti Kouvolan kolmella kierroksella etenemisensä kohti kärkeä jo ajoissa. Kaksi kilometriä ennen maalia Don Williams painui keulaan, ja muut pysyivät vuorenvarmasti takaviistossa 09-lopetuksessa.

 

Alle kympin viimeisiä viissatasia on Suomessa nähty pitkillä matkoilla perin harvoin. Ylväästi askeltavalta Don Williamsilta sellainen lohkesi leikitellen.

 

 

3. In Royalty Boko

 

Kouvolan kolmas keulasta karkuun vakuuttavasti kaasutellut tähti oli In Royalty Boko. Jouni Kaikko Memorialiin kokemattomimpana menijänä mukaan lähtenyt viisivuotias karisti kilpasiskonsa kannoiltaan niin vaivatta, että Marjo Kivimaan treenattava liitettiin saman tien mukaan Suomen tammaparhaimmistoon.

 

Valtakuntamme tammataso onkin timanttinen. Kun Ranch Kelly lopetti uransa, heräsi huoli siitä, että syntyykö tammahuipulle tyhjiö. Ei syntynyt, sen takaavat Mascate Match, Staro Miami, Stonecapes Queila, niin ikään lauantaina loistanut Peanuts, In Royalty Boko, Club Nord Elit, Selene Lune, Willow Pride ja kumppanit.

 

Saatetaan muuten elokuun lopun Forssan Tammavaltikassa nähdä melkoinen mittelö, jos vain huiput lähtevät laajalla rintamalla kisaan mukaan.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Illalla ajettavat lokakuun Toto75-ravit jatkuvat - ”Lauantai-ilta on kaupankäynnin kannalta täysin erilainen kuin päiväsaika”

Reino Palomäki luottavaisena An-Dorran kanssa Porin St. Legeriin: "Juoksun onnistuessa pitää meidän olla lähellä voittoa, 2 600 metrin matka suosii meitä"

Uutisviikko minuutissa: Tunnettujen hevostilojen pakkomyynnit puhuttivat – lukijoita kiinnostivat myös hevosalan tulevaisuuteen vaikuttavat päätökset ja kansainvälinen suomalaismenestys

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video