Uutiset

Ruotsalaistähden loppukausi mennyttä loukkaantumisen takia

Viikonloppu oli kaksijakoinen Ruotsin menestyvimpiin kuuluvalle valmentajalle Svante Båthille: Barbro Kronos toi upeasti johtavan rinnalta tammojen E3-voiton, mutta tallin Elitloppet-kolmonen ja Derbynsä ykkönen Attraversiamo, 5, puolestaan on loukkaantunut. Superlahjakkuuden loppukausi lienee ohi.
Ville Toivonen
Svante Båthin menestystallista saatiin sekä hyviä että huonoja uutisia viikonloppuna: E3 kammattiin taas kotiin, mutta tallin tähti Attraversiamo puolestan on kärsinyt kolhun.

Attraversiamon vasemman etujalan ulkopuolisessa koukistajajänteessä todettiin verenvuoto viime viikolla, ja taukoa tulee joka tapauksessa kuukausia. Atrraversiamolla (Kiss Francais) on 22 startistaan yli 9,3 miljoonan kruunun ansiot. Ennätys 09,8 tuli Elitloppet-karsinnasta toukokuun lopusta ja jo nelivuotiskesällä ori meni täyttä matkaa 10,5-tulokseen.

"Ori tuntui palautuvan Elitloppetista hyvin, mutta viime viikolla tuli jobinpostia", kertoo toimittaja Ola Lernå, Båthin tallin tiedotusvastaava.

"Attraversiamo tuntui jäykältä, ja sitä tutkittiin. Vika löytyi etujalasta. Se ei ole maailman pahin vamma, mutta luulenpa, että loppukausi on silti paketissa. Talvella Svante tuskin haluaa ajaa oriilla kilpaa. Näin aloitus tapahtunee ensi keväänä, mutta näistähän ei ikinä tiedä. Ja mitään talvimeetingiä tuskin tulee, sillä sinne ei mennä soitellen sotaan. Täytyy olla huippuiskussa oleva hevonen, jos meinaa Vincennesin isolla radalla niitä koviksia vastaan koittaa. Mutta kaikki selviää siis aikanaan, ja uskon kivenkovaan, että Attraversiamo vielä näyttää. Tuo vamma ei tosiaan ole maailman vakavin."

Barbro Kronos siis nosti Båthin tallin tunnelmia viikonloppuna.

"Tosiaankin! Alkukausi on ollut tahmeaa, mutta nyt tuntuu, että alkaisi irrota koko tallin leveydeltä. Barbro ei ehkä ole Svanten tallin kaikkien aikojen paras tamma, mutta ei se kaukana siitä ole. Tosi vahva tapaus."

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Very Kronos ja Milliondollarrhyme revanssimielellä Bodeniin – jatkoa seuraa Mikkelissä?

Viikon vieras: kasvatustieteilijä-taiteilija-palomies-hevosenhoitaja Eva Sahan monet käänteet

Tuore Elitloppet-voittaja Cokstile vaihtaa heti tallia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video