Hevosryntäys Vieremälle - ”Kyllä tämä kaipuusta kielii” - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Hevosryntäys Vieremälle - ”Kyllä tämä kaipuusta kielii”

Suosittu kesärata Vieremä pääsee aloittamaan kilpakautensa perjantaina. Hevosväki otti tauolta tulijan lämmöllä vastaan, sillä raveihin ilmoitettiin lähes kaksisataa hevosta ja ponia.
Ville Toivonen
Vieremän tämän kesän suurin lähtö on nelivuotiaille lämminverisille rajattu Einari Vidgrénin Muistoajo. Toissa kerralla kisan ykköseksi kiri Cameron Evo.

Kauden avausillan kymmenen lähtöä ovat yhtä lukuun ottamatta täysiä. Se yksikin on vain hevosen verran vajaa.

 

Ylä-Savon Hippos ry:n kilpailusihteeri Jarno Hotti ei muista, että Hippoksen Heppa-järjestelmän aikana olisi heille ollut moista ruuhkaa.

 

”Tarkalleen ottaen mukaan ilmoitettiin 198 hevosta ja ponia. Muutaman hevosen ohjasin lisäksi toisen paikkakunnan raveihin, kun heti näki, etteivät niiden pisteet piisaa meille mukaan”, Hotti kertoo.

 

Perjantainen palkintotaso on kakkosraveiksi korkea. Tämä on Hotin mukaan osaselitys ilmoittautumisinnolle. Toinen syy ei liity materiaan.

 

”Kyllä tämä kielii siitä, että ihmisillä on ollut kova kaipuu kesäraveihin, ja tietysti nimenomaan meidän kesäraveihin.”

 

Vieremän yleisöalueelle tehdään kaksi lohkoa, joten lippuja saadaan myydä kaksi kertaa viisisataa.

 

”Tai viisisataa miinus toimihenkilöt. Lippuja tulee ennakkomyyntiin Iisalmen, Kiuruveden ja Vieremän pisteisiin. Niistä löytyy tarkempaa tietoa meidän kotisivuiltamme ja sosiaalisesta mediastamme.”

 

Hotti jatkaa, että mikäli lippuja jää ennakkomyynnistä yli, niitä kaupataan ravipäivänä portilla. Lipputilanteesta tiedotetaan radan kanavissa.

 

Vieremällä ravataan tänä kesänä kolmesti. Tynkäkesän pääpäivä on edessä 24. heinäkuuta, jolloin ohjelmassa on Einari Vidgrénin Muistoajo.

 

”Onneksi päästään ajamaan edes nämä kolme päivää. Harmittaa tietenkin, että toukokuun Toto75-kisat ja meidän suuret Juhannusravit jäivät koronan jalkoihin. Hoidetaan kuitenkin tämä kesä kunnialla ja palataan sitten ensi vuonna täydellä tarjonnalla takaisin”, Hotti linjaa.

 

Tästä Vieremän perjantairavien lähtölistoihin.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

MT26-kanava näyttää lauantain 75-ravit vuoden loppuun saakka

Jan-Olov Persson: "Kylmäveriyhteistyötä huipputasolla pitäisi lisätä Suomenkin kanssa"

Ponikuninkuusravien aika - lue Julia Kiukkaan kommentit ja veikkaukset

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video