Uutiset

Veikkauksen Huikko kommentoi kuninkuusraveja ja nykyistä ravipelitarjontaa

Veikkauksen Petri Huikko ilmaisi Talkkarin live-lähetyksessä tukensa Kuninkuusravien järjestämiselle tänäkin vuonna. Mitä Veikkaukselta on nyt odotettavissa Seinäjoen "koronakunkkareiden" yhteydessä? Mitä ajatuksia herättää kysymyksiä aiheuttanut ns. kakkosravien pelimix?
Suvi Louhelainen
Petri Huikko on osaomistajana kolmessa hevosessa. Yksi niistä on taustalla näkyvä vuoden ikäinen perheen oma kasvatti Lempein (Tähen Toivomus – Joivi).

Muuttuvakertoimisen vedonlyönnin liiketoimintapäällikkö Petri Huikko osoitti TalkKarin yhteydessä toukokuussa siviilirohkeutta soittamalla Kuninkuusraveja koskeneeseen livelähetykseen. Hän lupasi Veikkaukselta vahvaa panosta tapahtumajärjestelyyn, mikäli kisat ajettaisiin ilman yleisöä.

Suomen Hippoksen valtuuskunta päätti viime viikolla, että iso kisa mennään tosiaan yleisöttä. Kysymys ratayleisöstä on herättänyt kovasti keskustelua, sillä yleisötapahtumien järjestäminen on heinäkuun alusta alkaen Suomessa muutoin sallittua, kunhan yleisö jaetaan enintään 500 hengen lohkoihin.

"Sepä se, pitäisi ensin tietää, mennäänkö tosiaan ihan ilman yleisöä vai ei", liiketoimintapäällikkö Petri Huikko toteaa.

"Ihan henkilökohtaisena mielipiteenäni sanon, että minusta Seinäjoki voisi ottaa yleisöä, eikä rahantulo radalle olisi väärin. Heille on jo koitunut järjestelyistä erinäisiä kuluja, ja noilla tuloilla saataisiin sitten menoja peittoon. Mutta tämä mielipide on siis tosiaan tasan minun omani raviharrastajana."

"Mitä tulee Veikkauksen panokseen, niin voin luvata, että tv-tuotantoihin satsataan tällaisena vuonna erityisesti. Pyritään tekemään mahdollisimman näyttävät ja asiantuntevat lähetykset, kun suurin osa yleisöstä on joka tapauksessa nyt kotivastaanottimien ääressä. Se lienee merkityksellinen asia järjestäjille, sillä onhan tällä merkitystä esimerkiksi yhteistyökumppaneiden näkyvyyden kannalta", Huikko kertoo.

"Muihin tekemisiin vaikuttavat koronarajoitukset. Vaikka tapahtumaan yleisöä pääsisikin, on huomioitava, miten tässä tilanteessa voimme toimia vastuullisesti. Tällä tietoa keskitymme erityisesti televisioinnin laatuun."

Kotimaan kakkosravien pelimix on aiheuttanut ihmettelyä. Miten Veikkauksessa ajatellaan näistä?

"Tuohon on ihan looginen selityksensä. Nuo kakkos- tai jopa kolmosraveissa suuri osa pelistä tulee ratapelinä paikalla olevalta yleisöltä. Pelimixiä rajoitettiin koronan takia, kun oltiin järjestämässä raveja ilman yleisöä. Laskettiin, että tosi pienivaihtoiset pelit eivät palvelisi enää ketään. Keskittämällä pelimuotoja ajateltaan saatavan parempia rahoja jaettavaksi niihin harvempiin pelimuotoihin. Jatko selviää, kun tiedämme taas, miten paluu ns. normaaliin ravien järjestämisessä tapahtuu."

Uutista on muokattu kello 17:30: yleisötapahtumien järjestämisen ehtoja on täsmennetty ja lisätty linkki vierasblogiin.

Tästä pääset Huikon ulostuloon TalkKarissa ja miehen taustoihin muutenkin MT Ravinetin toukokuun Viikon Vieraassa.

Lue Janne Ekholmin vierasblogi: Näemmekö järjettömät Kunkkarit?

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Veikkauksen Huikko varovaisen toiveikas Finlandian yhteiskierroksesta

IS Ravit: Ravikuningas 2019 on kuollut

Kavioliigaan uudistuksia: liigavoittajat Kymi GP:iin ja Elitkampeniin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video