Uutiset

Viikonlopun ravit: Parasta suomalaista tuutin täydeltä

Suur-Hollola-tapahtuma on yksi kotimaan ravivuoden superviikonlopuista. Lauantaina lasketaan lämminveristen välierät. Sunnuntaina ovat edessä suuret finaalit kutkuttavilla ikäluokkalähdöillä höystettyinä.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Hallitseva ravikuningas Tähen Toivomus koettaa toistaa vuoden 2017 Suur-Hollola-ajon voiton kunniansa kentällä Lahden Jokimaalla.

Perjantai 3. heinäkuuta

Viikonvaihde ja Suur-Hollola-häppeningit alkavat Lahdessa kello 14 starttaavilla iltapäiväraveilla. Isoin ykkönen jaetaan heti avauslähdössä, kun Jokimaa Monté Meetingissä kisaavat 3 000 euron ensirahasta raviratsastuksesta leipäheittolajinsa löytänyt Lucky Moose ja kumppanit.

 

Illalla ravataan ykköset Porissa ja kakkoset Vieremällä. Porin ässiä ovat yhtä vaille kaikki uransa kisat nimiinsä vienyt Night Guard ja tuore Toto75-sankari Enon Vilppi.

 

Hevosvirta Vieremän kesän avauskisoihin oli vuolas. Mukaan ilmoitettiin parisataa hevosta. Määrän ohella löytyy laatua, kun starttiviivalle asettuvat Zultanio, Surpise Leader, Malkkin ja Vilju. Vieremällä vallitsee juhlahumu, kun paikkakunnan Grande Diva Sisu iski eilen illalla Halmstadissa StoSprinternin ykköseksi.

 

Lahden Toto4-peli sulkeutuu kello 14:27 ja Vieremän 17:57. Porin Toto5-peliaika päättyy 19:10.

 

Ruotsin puolella panostetaan illan Toto64-rivit Arvikan 800 metrin mittaiselle radalle. Peliaika umpeutuu kello 20:30.

 

TotoTalk-lähetys TotoTV:ssä kello 18-23.

 

 

Lauantai 4. heinäkuuta

Lahti tarjoaa laadukkaat Toto75-ratkaisut lämminveristen Suur-Hollola-välierien ryydittämänä. Välierän suosikeista onnekkaimpia rata-arvonnoissa olivat Elian Web, Hotshot Luca ja Club Nord Elit.

 

Suomenhevosten stayer-matkalla palaa paussilta Vincennesin valloittaja H.V. Tuuri. Turon pojan vireen pistää puntariin Humisevan johtama tiukka porukka.

 

Pelipuolella on laitettu mukavasti maustetta soppaan, kun Lahden jokaisessa lähdössä on bonusta.

 

Myöhäisillalla tarjoilee saaristolaistunnelmia Maarianhamina.

 

Lahden Toto75-peliaika päättyy kello 15:00 ja Maarianhaminan Toto65-peliaika 20:14.

 

Lauantaina palataan Halmstadiin, kun rata tarjoilee Toto75-vauhtia. Tarjolla on tuhti lähes 3,5 miljoonan euron jackpot.

 

Suomalaisittain mielenkiinto on huipussaan jo ennen Toto75-kohteita, kun kotimaan kriteriumvoittaja Lewis Ale käy taistoon viisivuotislähdössä. Vastassa on länsinaapurimme kriteriumsankari Campo Bahia.

 

Kultadivisioonassa pyrkivät kultakantaan Cyber Lane ja Velvet Gio. Siellä koettavat puolestaan pysyä Very Kronos ja Stepping Spaceboy.

 

Halmstadin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17:20.

 

Yksi lauantain mielenkiinnon kohteista on se, rikkooko kanuunakuntoinen, yhdeksän kertaa peräkkäin voittanut Odd Herakles nyt myös absoluuttisen maailmanennätyksen. Ori iskee ME:n kimppuun Jarlsbergin ravien seitsemännessä lähdössä.

 

TotoTV-studiolähetys 14:15 – 20:00.

 

 

Sunnuntai 5. heinäkuuta

Sunnuntaina ovat sitten edessä suuret Suur-Hollola-ajon finaalit. Päivän profiilia nostavat kolmevuotiaiden Hambo ja Tammahambo sekä vuotta vanhempien Best Princess ja Nelivuotispokaali. Mukana ovat ikäluokan tähdet An-Dorra ja Mascate Match. Tässäpä resepti parhaaseen suomalaiseen raviurheiluun!

 

Myös Suur-Hollola-viikonlopun viimeisenä kilpailupäivänä ladataan pelipuolella Lahden jokaiseen lähtöön ekstrarahaa.

 

Suur-Hollola-sunnuntain jälkeen nautitaan Halsuan kesäravitunnelmasta kello 18 alkaen. Yläsarjojen ykkösnimet ovat Special Present ja Novan Voitto.

 

Lahden Toto75-peli alkaa kello 15:10. Halsuan Toto4-peli starttaa 19:10.

 

Sunnuntain toinen Toto75 tarjoillaan Norjan Jarlsbergistä. Ulf Thoresenin muistoajossa kohtaa Kymi GP-kävijä ja Oslo GP-ykkönen Ble du Gers kyseisen kisan yllätyskakkosen Tsunami Diamantin ja tuoreimmassa startissaan alle kymppiä kiitäneen Zarenne Fasin.

 

TotoTV-studiolähetys 14:15 – 18:30.

 

EDIT 4.7. klo 7:03. Lisätty Halmstadin jackpot.

 

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Päivän ravit: Flexible Journey punoo kultaketjua – vastassa huippuvireinen Savonlinnan sähikäinen

Päivän ravit: Vennelmon Varma ja Varsova vastakkain Vermossa - Bluehill's Wind puhaltaa Åbyssä

Päivän ravit: Kaksivuotiaat valokeilassa Teivossa – Eskilstunassa heviä saundia

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video