Uutiset

Toto75-karonkka: Kaustisen kaksipäiväisten kohokohdat

Kaustisen kaksipäiväiset kuuluvat ravikesään lailla makkaran ja maltaan. Perjantain Isla-ajon ja Pikkupelimanni-finaalin jälkeen siirryttiin lauantaina tasokkaisiin Toto75-ratkaisuihin. Tässä päivän kolme kovinta voittajaa.
Antti Savolainen
Mauri Korkiavuoren omistama, Hannu Hietasen ohjastama sekä valmentama ja Sara Hietasen hoitama Joriini on oikealla tiellä kotiratansa kuninkuuskisaa ajatellen.

1. Com Milton

 

Matias Salon matsaama kuusivuotias otti päivän päälähdössä Festivaali-ajossa omansa raskaimman kautta. Ruuna puski kolmatta rataa pitkin johtavan kupeelle, alisti keulan Sobel Conwayn ja torjui ulkoa tulleiden rynnistykset 10,5-lopetuksessa.

 

Leijonan lailla taisteleva Com Milton on mielenkiintoinen lisä maamme lämminveritähdistöön. Ruunan voittosumma on edelleen alle 100 000 euroa, ja Kaustisella sen takakavioita saivat katsella rutkasti enemmän tienanneet. Viimeistään maanantaiaamuun mennessä tiedämme, lohkesiko Com Miltonille paikka St Michel-ajoon.

 

Raviurheilu on suhdanneherkkää hommaa. Keväällä näytti, että lämminverilippulaivamme lyövät kansainvälisillä kaviourilla laajalla rintamalla läpi. Nyt voittosummansa puolesta kakkossarjalainen rökittää näitä kotimaan toivoihin kuuluneita mennen tullen. Com Milton ja kesän toinen kuuma nimi Don Williams tulevat täyttämään sitä tyhjiötä, mikä uhkaa muodostua muutaman avainhevosen odotettua vaisumpien esityksien, Atupemin loukkaantumisen ja Chief Orlandon myymisen myötä maamme huipulle.

 

 

2. Joriini

 

Joriini vei viimevuotiseen tapaan nimiinsä Kaustisen kolmen kilometrin voimainkoitoksen. Ori iski jo ajoissa kärkeen, ja Hannu Hietasen tallin ykkösnyrkki torjui upeassa loppunäytöksessä toisen tahto-oriin Vixenin raivokkaan ohitusyrityksen. Molempien kohdalla näyttää erinomaiselta kuninkuuskisaa silmällä pitäen.

 

Joriinin valttikortti on ääretön suoritusvarmuus. Oriilla ei ole akilleenkantapäätä, vaan kaikki matkat ja juoksupaikat passaavat. Tasaisuus saattaa kantaa Korkiavuorten pitkän ja ansiokkaan kasvatustyön helmen kukaties vaikka kuninkaaksi saakka. Ainakin viimevuotisen vitossijan kirkastaminen on täysin mahdollista.

 

 

3. Edfromed

 

Johtavan takaa III-divisioonakarsinnassa tulisesti kirinyt ja kovia päänahkoja skalpeerannut Edfromed tuo Markus Pulkkiselle hänen ansaitsemaansa valtakunnallista näkyvyyttä. Kaukana valtaradoista Kuhmon korpimailla valmennustoimintaansa pyörittävä Pulkkinen on nöyrä perustyön tekijä.

 

Ruunauksen jälkeen kilpahevosena ryhdistäytynyt Edfromed on vasta viisivuotias, ja Farifantin pojalla on vielä paljon annettavaa radoilla.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: An-Dorra kruunasi Seinäjoen upean ravipäivän

Toto75-karonkassa Tapio Perttusen päivä

Kohuhevonen Elliot Tanskasta Matias Salolle

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video