Haluatko arvokkaan arkistokappaleen? Mars Kunkkarien verkkokauppaan - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Haluatko arvokkaan arkistokappaleen? Mars Kunkkarien verkkokauppaan

Poikkeuksellisen pienelle yleisölle ajettavien Kuninkuusravien käsiohjelmaa myydään ennakkona vain huomisen perjantain ajan. Näin tilaukset ehtivät perille ennen tapahtumaa.
Kaijaleena Runsten
Kuninkuusravien käsiohjelmat ovat keräilyn kohde, sillä ne kertovat vuosia, jopa vuosikymmeniä jatkuneesta osallistumisesta vuoden tärkeimpään ravitapahtumaan.

Kuninkuusravien ilmoittautuminen oli torstaiaamuna käynnissä Seinäjoen raviradalla. Sen jälkeen päästään tekemään lähtöjärjestys ja laatimaan käsiohjelma, joka tullee jäämään historialliseksi keräilykappaleeksi.

"Ajateltiin, että tämä on se perinne, joka jatkuu. Tosi moni joutuu pettymään, kun Kuninkuusravien seuraamiseen paikan päällä tulee katkos jopa vuosikymmenien ketjuun. Sehän on ehkä se isoin pettymys tässä koko tilanteessa", toteaa Seinäjoen ravikeskuksen toiminnanjohtaja Jyri Saranpää.

Ohjelman tekee kokenut tiimi, ja se noudattaa pitkälti Lahden viime vuoden mallia.

"Käsiohjelmien kauppa on toiminut (verkkokaupassa) odotuksiin nähden vähän rauhallisemmin. Niiden ennakkotilaus loppuu huomenna, jotta paino ehtii ne myös postittaa ajoissa", Saranpää painottaa.

Käsiohjelmaa ei pystytä painamaan varastoon rajatonta määrää, vaan niitä tehdään tilauksien mukaan.

Verkkokaupassa ohjelma on siis mynnissä perjantai-illan loppuun. Sen jälkeen sitä voi seuraavan kerran ostaa vain Seinäjoen radalta sekä etäkatsomoista.

"Etästudiot radoilla eri puolilla Suomea ovat niitä myös tilanneet ja ne myyvät niitä sen mukaan, miten kukin on asian ratkaissut hoitaa. Huominen on takaraja myös näille radoille tilata käsiohjelmaa riittävä määrä."

Etästudioita ovat torstaina puoleenpäivään mennessä päättäneet järjestää yhdeksän maakuntarataa (Joensuu, Jyväskylän Killeri, Kuopion Sorsasalo, Lappeenranta, Oulun Äimärautio, Pori, Teivo, Turun Metsämäki, Vermo ja Ylivieska) sekä Enonkosken ja Hankasalmen hevosystäväinseurat. Lisäksi Seinäjoella voi seurata raveja kolmessa paikassa radan ulkopuolella (Ideapark, OmaSP Stadion, Sorsanpesä).

Käsiohjelman jakeluun pyrittiin löytämään myös yhteistyökumppania. Sitä päästiin kuitenkin tekemään vasta, kun ratkaisu Seinäjoen kuninkuusravien ajamisesta ylipäätään vahvistui eli juhannuksen jälkeisellä viikolla.

"Lähestyimme muutamia yrityksiä, joilla on maanlaajuinen myymäläverkosto. Mutta tässäkin mielessä oltiin liikkeellä huonoon aikaan, kun oli jo lomakausi", Jyri Saranpää sanoo.

"Joku voi tietenkin kysyä, miksei tätä saatu järjestettyä. Mutta ymmärrän kyllä, ettei laiturin nokasta kukaan ryhdy tätä erikseen järjestämään. Pitäisi olla innostunut laji-niilo, joka ymmärtää sen arvon ravien ystäville."

MT on Kuninkuusravien yhteistyökumppani uutisoimalla tapahtumasta sekä verkossa, painetussa lehdessä että näyttämällä viikonlopun ravit antennitalouksiin kanavalla 26.

Uutista on täydennetty kello 16.25: käsiohjelma tulee luonnollisesti myyntiin myös Seinäjoen radalle.

Uutista on täydennetty 24.7. kello 10:32: myös Porissa on etäsudio.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Akaasia plus Frans on edelleenkin totta

Kuninkuusravit ulos kuplasta

Tupamäki: Hetviina tuntuu palautuneen - ehkä startti jo Ylivieskassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video