Uutiset

Viikonlopun ravit: On se aika vuodesta

Ai että. Vaikka koronarajoitusten puitteissa mennäänkin, niin onhan se sentään kevään ja alkukesän koukeroiden jälkeen pienimuotoinen ihme, että se tärkeistä tärkein eli Kuninkuusravit on mukana hevosväen vuodenkierrossa. Hyvät kanssaharrastajat, on juhlan aika!
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Raviurheilu on tarinoiden runsaudensarvi. Viime syksynä ajasta iäisyyteen poistuneen osaomistaja-kasvattaja Reijo Aaltosen muistolle ravaava Rokin Maxi on yksi kuninkuuskisan gladiaattoreista. Loviisalaisori ei lukeudu suosikkien joukkoon, mutta täyttää voimillaan paikkansa kisassa.

Perjantai 31. heinäkuuta

Seinäjoen kolmepäiväinen ravikarnevaali alkaa. Kuninkuusravien etkoilla ohjelmassa on suomenhevosten Murto-ajo ja kolmevuotiaiden Kasvattajakruunun alkuerä, missä kerää katseet ikäluokkansa vallankahvaan mielivä Mask Off.

 

Toto5-pankkina paahtaa Lapuan patruuna Troopers ja Etelä-Pohjanmaan ravi-ikoni ”Faari” Hietanen.

 

Illan avauslähdössä esiintyy kolmevuotias Consalvo, jolla voi hyvinkin olla sanansa sanottavanaan syksyn ikäluokkaklassikoissa.

 

Toto5-kohteiden Kaksari-pelissä on 1 000 euron bonus. Illan jälkimmäiseen Troikkaan asetetaan puolestaan 5 000 euroa ekstraa.

 

Seinäjoen Toto5-peliaika päättyy 19.10.

 

Perjantain Toto64-peli painetaan Gävleen. Prosenttimagneetti tullee olemaan Daniel Redénin tallin Jackpot Tooma.

 

Gävlen Toto64 alkaa 20.30.

 

TotoTalk-lähetys TotoTV:ssä kello 18-23.

 

 

Lauantai 1. elokuuta

Lauantaina lähdetään selvittelemään sitä, mitkä hevoset ovat ravi-Suomen hallitsijat vuodeksi eteenpäin. Kestääkö Hetviina suosikin paineet kuningatarkisassa? Pysyykö tamman ravi vatupassissa kaikilla kolmella matkalla? Jatkaako Tähen Toivomus kuninkaan valtaistuimella? Vai ottaako suurmestari Evartti valtakunnan hallintaansa?

 

Lauantaina ratkeavat myös montén Suomen mestaruus ja Pikkuprinssin nimi. Lisäksi käydään huipputasokkaat Toto75-finaalit, joten ravimannaa on tarjolla mahan täydeltä.

 

Myös pelipuolella on tullut ennenaikainen joulu, kun jokaiseen lähtöön on asetettu mojovat bonukset.

 

Kuninkuusravilauantain Toto75-peliaika päättyy kello 15.05.

 

Ruotsin puolelta Toto75-ratkaisut tulevat Rättvikistä. Suomalaisten peukalot nousevat pystyyn, kun Suur-Hollola-sankari Elian Web kiihdyttää matkaan Kultadivisioonassa. Jorma Kontio ohjastaa Seinäjoella, joten ruunan ohjat ottaa käsiinsä Torbjörn Jansson.

 

Kovin kanto Elian Webin kaskessa on väkevää paluuta tekevä toissavuotinen St Michel-ykkönen Heavy Sound.

 

Rättvikin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17:20.

 

Lauantaina ravataan rapakon takana Meadowlandsissa The Hambletonianin karsinnat. Mukaan ilmoittautui 14 oria, yksi ruuna ja kaksi tammaa. Janne Korven, Jussi Hietalahden ja Esa Lahtisen omistamalle Moon Bridgelle lätkäistiin hanttikortti kavioon, kun ori sai ysiradan.

 

17 ilmoittautuneesta peräti kymmenellä on ruotsalaisvalmentaja.

 

Tammojen The Hambletonian Oaksiin ilmoitettiin mukaan vain 12 varsaa, joten kisa karautetaan suoraan finaalina.

 

Sekä Hambon että Oaksin loppukisat ovat edessä 8. elokuuta.

 

TotoTV-studiolähetys 12.30 – 20.00. Juontajana toimii Jere Törmänen. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka.

 

 

Sunnuntai 2. elokuuta

Suuri päivä sarastaa, kun ravivaltakunnan kuningas ja kuningatar kruunataan. Nähtäväksi jää, laitetaanko myös kokonaiskisojen ennätykset uusiin puihin. Nopein modernin ajan (alkaen vuodesta 1984, jolloin matkat muutettiin nykymittoihin) tammanoteeraus on I.P. Vipotiinan vuonna 2011 Teivossa ravaama 9.31,8. Oriiden paras kokonaisaika on Köppisen vuonna 2017 kotiradallaan Vermossa jyräämä 9.22,0.

 

Kunkkarisunnuntaita ryydittävät Parvelan Retun tähdittämä Pikkukunkku, Toto75-finaalit ja muut huippulähdöt.

 

Pelissä on jälleen jokaiseen lähtöön jaossa ekstrarahaa.

 

Kuninkuusravisunnuntain Toto75-peli alkaa 13.45.

 

TotoTV-studiolähetys 12.15 – 17.45. Juontajana toimii Jere Törmänen. Asiantuntijoina ovat Kari Lähdekorpi ja Tapio Hoikka.

 

Toto75 Grand Slam käydään Vaggerydissä yli 616 000 euron jackpotin vauhdittamana.

 

Vaggerydin Toto75-peli lähtee liikkeelle kello 16.00.

 

Sunnuntaina pannaan Belgian Monsissa pakettiin Bold Eaglen upea ura. Jännityksen aiheena on se, nouseeko ori kaikkieen aikojen eniten tienanneeksi ranskalaisravuriksi ohi Timokon ja meneekö viiden miljoonan euron haamuraja voittosummassa puhki. Kaikkien aikojen rikkain ravuri on yli kuusi miljoonaa euroa tienannut "Il Capitano" Varenne.

 

Voiton Monsissa vienee vanhan mestarin manttelinperijä Face Time Bourbon.

 

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: Teivosta Kajaanin ja Bodenin kautta Osloon

Viikonlopun ravit: Superlauantaita, SM-jahtia ja ponien juhlaa

Viikonlopun ravit: Express-varsat estradilla – Kavioliiga käynnistyy jälleen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video