Uutiset

Kuninkuuskilpailu: Santtu Raitala ja Evartti tekivät ensimmäisen siirron - muut passasivat

Kuninkuuskilpailun avausmatkalla oli hieman epätodellinen tunnelma. Evartti ja Santtu Raitala menivät alun jälkeen keulaan, ja sen jälkeen tapahtui: ei paljon mitään. MUKANA SANTUN VIDEOHAASTATTELU.
Kuninkuuskilvan avausmatka meni kyttäilyksi. Evartti ja Santtu Raitala istuvat tukevasti pelin päällä, kun yksi kolmesta osamatkasta on takanba, mutta erot eivät ole jättimäisen suuria. Kaikki on vielä mahdollista.

Tammojen avausmatkalla mentiin lopulta kovempaa läpi, kuin oriiden vastaavalla. Santtu Raitala sai otta keulapaikalla vauhtia pois valmentajansa Antti Ojanperän perheen sydänten hevosella, piskuisella Evartilla, ja hieman yllättäen kaikki tyytyivät tähän äärimmäisen lähelle loppua. Evartti spurttasi alta pois tosi kevyesti, mutta lähes kaikille muille jäi myös voimia varastoon toista kilpailupäivää varten. Erotkaan eivät ole isoja, joten peli on aivan auki.

Peliä pelattiin ja kortteja piiloteltiin ja vaihdeltiin aivan viime hetkille saakka. Esimerkiksi suosikki-Evartilla oli ensin ilmoitettu kaikki kengät pois jalasta, mutta kengillä mentiin.

"Tulin siihen tulokseen, että olisi äärimmäisen huono lähtökohta toiselle päivälle, jos kaviot meneisivätkin araksi avausmatkasta", kommentoi valmentaja Ojanperä.

Viime vuoden kuningas Pauli Raivion valmennettava Tähen Toivomus lähti lujaa, mutta sen ohjastaja Henri Bollström pakittikin neljänneltä parijonoon.

"Olisin päässyt lujempaakin, mutta en halunnut riskeerata laukkaa", Bollström kommentoi kovaa kirineen kolmanneksi nousseen hallitsevan kuninkaan kuvioita.

"Toisaalta katsoin, että Joriini meni johtavan rinnalle, ja ajattelin sen pitäävän vauhtia, mutta hieman yllättäen näin ei käynytkään. Tähen Toivomus oli hyvä ja olen optimisti huomiselle. Lyhyen matkan alkuun täytyy sisäradalta laittaa 'all in', ja koitan päästä ajamaan sitä keulapaikalle."

Caijus - viime vuoden kolmonen - seurasi köykäisesti keulahevosta maaliin saakka kakkoseksi.

"Ihan nappiin meni", iloitsi tämän oriin valmentaja, pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva suomenhevosmies Mika Mäkelä. Mäkelä lähti kahden Pikkuprinssin osallistujansa kanssa ajamaan kotiin Vihtiin, mutta palannee huomenna Seinäjoelle.

"Ehkä. Ehkä ajan Tampereelle ja katson lähdön lähetyksestä ja käännyn kotiin, jos ei mene hyvin", Mäkelä hupaili.

"Tästä on hyvä jatkaa. Ori oli räkäinen Mikkelin jälkeen, mutta nyt kaikki on taas hyvin ohjastaja Antti Teivaisenkin arvion mukaan. Hevonen oli rennompi ja iloisempi, ja selkäjuoksu vaihteeksi taisi tehdä hyvää."

Oikeastaan dramaattisinta avausmatkalla oli, että Camri oli ontuva, ja joutui jättämään pelin kesken, ennen kuin se oli alkanutkaan.

Tästä pääset kuninkuus- ja kuningatarkilpailujen tilanteisiin (oikealla kohdasta kuninkuusravien kokonaistilanne).

Terhi Piispa-Helisten
Pihtiputaan kovat pojat: Santtu Raitala, Antti Ojanperä ja Evartti.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kaksi Ojanperälle, yksi Väreelle – Kuislan menestyshevosten muuttoliike jatkuu

Jostois siirtyi Kimmo Taipaleelle

Reima Kuisla siirtää hevosiaan urakalla - uusimpana Ubertino Grif 10,6 Pettersson-Perklénille

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video