Uutiset

Atupem palasi orihommista kotiin - radoillepaluu aikaisintaan parin kuun päässä

Suomen parhaisiin ravureihin kuuluva Atupem on palannut oriasemalta kotiin Antero Tupamäelle Laukaaseen. Oriilla siemennettiin 35 tammaa kevään ja kesän aikana. Sen paluuseen menee valmentajan mukaan vähintään pari kuukautta.
Terhi Piispa-Helisten
Antero Tupamäen ja Atupemin paluu siirtyi taas.

Atupemin Åbyn Olympiaraveissa 2019 loukkaantunut jänne reagoi uudestaan kauden avausstartissa Jokimaalla koronan saapumisen korvilla maaliskuussa. Tuli lisää huilia ja alkukausi meni siitoshommissa sekä kuntoutuksessa. Ori on asustanut tähän viikkoon asti Kangasniemellä Terho Rautiaisella. Se sai hyvän suosion siitoksessa käytännössä ilman markkinointia. Kuntoutusta on tehty pääosin vesikävellen, joka sekin onnistui Rautiaisen hyvinvarustetulla hevostilalla.

"Oli mukava juttu, kun tammoja tuli noin hyvin", iloitsee eläinlääkäri evp. Antero Tupamäki, Atupemin kasvattaja-omistaja-valmentaja.

"Saadaan sen avulla jonkin ajan päästä vähän vihiä, onko Atussa periyttäjän vikaa vai ei? Se meni vesikävelyä ja kävin ajamassa sillä kerran viikossa Terhon luona, jotta vire säilyisi jollain lailla. Viikolla ori palasi kotiin, ja positiivista on myös se, ettei astutuksista tullut muutosta oriin käytökseen. Se on sama lunki kaveri edelleen."

Kuinka pian oritta voi alkaa odotella radoille?

"Sitähän ei tiedä. Miten jänne alkaa kestää ja muutenkin kuinka kauan oriin vireen löytäminen kestää? Siksi toisaalta haluaisin saada loppukaudelle jonkin verran startteja, ettei tauosta tulisi liian pitkä. Joskus tällaisten avoimen sarjan menijöiden palaaminen voi olla sitä hankalampaa, mitä pitempään paussi kestää. Pari kuukautta tässä ainakin menee. Se ratkeaa monen asian summana, ja sitten tullaan kun Atu on valmis siihen. Varmaan haetaan alkuun jotain vähän matalamman profiilin startteja, katsotaan nyt."

Pääset tästä Atupemin, 7, uran tietoihin.

MT Hevoset
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Atupemin jatko ja uusi osoite selvillä - kuntoutukseen ja astumaan

Ruusuja riitti raviviikossa, vaikka "ei meillä ole lisää tällaisia"

Atupem is back - Oulussa viikon päästä lauantaina!

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video