Uutiset

Toto75-karonkka: Teivon tähdet

Lauantaiset Toto75-kisat käytiin Teivossa hellesään helliessä. Lämmin keli kirvoitti esiin huippunopeudet. Sekä Tammakriteriumin että Suurmestaruusajon voittajilta nähtiin 09-vauhtinen loppuriuhtaisu.
Terhi Piispa-Helisten
Tässä Mikkelissä Kasvattajakruunu-lähdön voittoon hurjasteleva Tammakriteriumin ykkönen An-Dorra on kuumeinen ja joutuu jäämään keskiviikon Vermon kisastaan pois.

1. An-Dorra

Tammakriteriumin säkenöivä prinsessa oli An-Dorra. Reino Palomäen pitkän päivätyön palkinto iski voittoisaan kiriinsä toisesta ulkoa. Viimeiset 600 metriä suurluokan lupaus kiisi 09-vauhdilla, ja kilpasiskot olivat ylivoiman edessä aseettomia. An-Dorra on ennakkosuosikki myöskin varsinaiseen Kriteriumiin.

 

Kehut ansaitsee myös Jukka Torvinen. Hänen ohjastamanaan An-Dorra ei ole vielä tappiota kokenut. Nuorempi Torvinen tasaa rauhallisuudellaan An-Dorran biorytmejä. Ohjastajalta osoitti lauantaina oivaa hevosenlukutaitoa, ettei alkuun panostettu nappi laudassa, vaan ruutia poltettiin vasta loppukahinoissa.

 

 

2. Le Gros Bill

Jokapaikanhöylä Le Gros Bill pääsi huseeraaman Suurmestaruudessa keulassa mielensä mukaan. Ori leikitteli 09-lopetuksen, ja haastajat pysyivät vuorenvarmasti takaviistossa. Le Gros Bill kruunasi Antti Teivaisen neljän voiton lauantain.

 

Le Gros Bill on tinkimättömästi työnsä tekevän Ari Vianderin mestariluomus. Ori kipuaa kohti kansainvälistä tasoa. Suurmestaruusajon voitto toi piletin syyskuun alun Finlandia-ajoon. Jos lähtörata on siellä suotuisa, Le Gros Bill ei taatusti jää muiden kavioihin.

 

 

3. Lake's Action

Ruuna piti raivokkaassa alkurynnistyksessä keulat. Avauspuolikkaan kellotus oli tyrmäävä 07,5, ja tästä ensimmäiset sadat metrit tykitettiin vielä tuntuvasti railakkaammin.

 

Lake's Action kesti kaiken ja vastasi varsin varmaan voittoon. Ruunan valmentaja Ville Hakala kuuluu maamme huipputaitavaan harrastajavalmentajakaartiin. Ammatikseen halsualainen opettaa lukiolaisille matemaattisia aineita.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkassa keulavoittajien katras

Turun Toto75-karonkan kärjessä hieno tahtojen taisto

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video