Uutiset

Charlottenlundin raviradan tulevaisuus vaakalaudalla

Viime viikolla uutisoitiin, että yksi Tanskan kahdeksasta raviradasta, Billund, on vaarassa joutua lopettamaan ravit 2021. Maanantain vuosikokouksen jälkeen myös maan pääradan Charlottenlundin jatko on vaarassa.
Antti Savolainen
Steen Juul on hallinnut Charlottenlundin liigoja -80-luvulta asti. Nyt miehen kotiradan tulevaisuus on vaakalaudalla.

Charlottenlund sijaitsee meren läheisyydessä Kööpenhaminan kalliilla hienostohuvila-alueella, ja sen myynnistä asuntotonteiksi on spekuloitu jo vuosikymmeniä. "Lunden" on historialtaan yksi maailman pitkäikäisimmistä raviradoista. Se perustettiin samalle paikalle vuonna 1891. Tanskan Derby on ajettu paikalla vuodesta 1898.

Maanantaina pidetyn Charlottenlundin raviseuran vuosikokouksen jälkeen radan tulevaisuus on hämärän peitossa. Raviradan hallinto on tekemässä tulevaisuussuunnitelmaa alueesta Gentoften kunnan kanssa. Raviradan jatko vaatii reilua taloudellisen tuloksen parannusta, muussa tapauksessa aluetta aletaan kehittää muuhun käyttöön. Kehitystyötä ovat tekemässä osittain uudet nimet. Hallituksen kuudesta jäsenestä kolme tuli valituksi uudelleen - kolme nimeä meni vaihtoon.

Tanskan raviurheilussa on sekä valoa että hämärää. Toisaalta ravipelit (ja laukka-) ovat siirtymässä raviurheilun oman perustettavan yhtiön haltuun. Toisaalta raviratojen tulevaisuus huolettaa. Pääkaupungin Kööpenhaminan saarella Själlannissa oli aikaisemmin kaksi ravirataa, kun myös 40 kilometriä pääkaupungista lounaaseen sijainnut Skovbo oli toiminnassa, mutta rata meni konkurssiin -80-90-luvun vaihteessa. Sen jälkeen kaikki Tanskan kahdeksan ravirataa on ollut enemmän tai vähemmän tiukoilla ja suurin osa sulkemisuhan allakin, joten lajin tulevaisuus ei sittenkään tästä näkökulmasta tunnu häikäisevältä.

Linkki Tanskan Travservice.dk:n uutiseen.

Ruotsin Travrondenin nettisivun uutiseen.

Linkki MT Ravinetin uutiseen Billundin mahdollisesta myynnistä.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kohuhevonen Elliot Tanskasta Matias Salolle

Kukkosen perheen Raket Brodde lähellä T86-jättipottikierroksella

Legohahmot syövät Billundin ravit?

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video