Taipaleen tallin uuden italialaisen ensi-ilta yllättävässä paikassa – Välkyn Tuiskulle kuuluu parempaa - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Taipaleen tallin uuden italialaisen ensi-ilta yllättävässä paikassa – Välkyn Tuiskulle kuuluu parempaa

Kimmo Taipaleen tallilla tapahtuu taas. Muonavahvuuteen on liittynyt voitokas italialainen Vesuvio Wise L.
Kuva: Terhi Piispa-Helisten
Kimmo Taipaleella on treenissään lähes 30 ravuria. Laatua löytyy niin lämminverisistä kuin suomenhevosista.

Korpilahdella mittavaa valmennustoimintaa harjoittava Kimmo Taipale esittelee suomalaisyleisölle uuden italialaisen Vesuvio Wise L.:n yllättävissä ympyröissä – Joutsan paikallisraveissa. Debyytti on edessä tulevana lauantaina.

 

”Ori on ollut meillä jo pari kuukautta. Yksi hiitti on vasta ajettu, ja Joutsan kisa otetaan vähän niin kuin toisena hiittinä. Se kertoo sitten enemmän, missä ollaan hevosen kanssa menossa”, Taipale kommentoi.

 

6-vuotias Vesuvio Wise L. on statistiikkansa puolesta mielenkiintoinen. Ori on voittanut 39:sta startistaan peräti kymmenen. Täysosumat ovat tulleet Italiasta, toki pienemmistä lähdöistä. Voittosumma kohoaa lähelle 30 000 euroa.

 

Viime kauden lopulla Vesuvio Wise L. kävi treenissä kaksikolla Veijo Heiskanen – Henna Halme. Tulosta ei syntynyt, ja jatkossa tie vei omistajan vaihtumisen myötä Suomeen. Hevosen nykyinen omistaja on Annamari Sipilä.

 

”Oriilla oli aiemmin oikeassa etusessa pientä hankosidevammaa, ja sen vuoksi starttimäärä on varsin maltillinen. Meillä ollessaan jalka ei ole oireillut, ja terveydentila on hyvä.”

 

Taipale odottaa Vesuvio Wise L.:n edesottamuksia mielenkiinnolla.

 

”Kyllä tässä mun mielestä puhutaan seiskaviistason hevosesta. Riskin oloinen ori on kyseessä.”

 

Taipaleen tallin tähdelle Välkyn Tuiskulle kuuluu parempaa.

 

”Tulehdusarvoissa oli heinäkuussa sanomista, ja siksi sekä Suurmestaruus että kuninkuuskisa jäivät väliin. Kun Nordic Kingin voiton jälkeen juhannuksena ajeltiin kotiin, ajattelin, että vitsit että ori menee Suurmestaruudessa kovaa. Mutta tällaista tämä homma välillä on”, Taipale kuittaa.

 

Milloin Välkyn Tuisku nähdään tositoimissa?

 

”Luultavasti syksyllä vielä ajetaan. Pohjoismaiden mestaruus on otettu tähtäimeen. Tänään juuri katsottiin noita tulehdusarvoja, ja ne ovat normalisoituneet.”

 

Millä mielin Taipale seurasi Seinäjoen seppeletaistoa?

 

”Kyllä kämmenten pohjissa kutitti. Olisi ollut hienoa olla mukana. Uskon, että ori olisi ollut siinä Evartin ja Tähen Toivomuksen kanssa samassa nipussa. Ei tuollaiseen kisaan voi kuitenkaan lähteä mukaan, jos kaikki ei ole parhain päin.”

 

Tallin lämminveriässä Valiant Dream on palautunut Seinäjoen rankasta kisastaan Taipaleen mukaan hyvin.

 

”Ei ruuna ihan kaikkea sentään kestä, mutta kova oli suoritus, kun meni tuolla juoksulla täyden matkan 12,7. Treenissä Valiant Dream on ollut pirteä. Paria starttia on pyöritelty mielessä, mutta katsotaan, mihin päädytään. Pian ruuna on joka tapauksessa jälleen viivalla.”

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Uutisviikko minuutissa: kunkkarit Suomessa - Manchegon ME rapakon takana

Viime vuoden kakkoselta Välkyn Tuiskulta jää kunkkarit väliin

Videolla hoitaja kertoo Välkyn Tuiskusta: "Tosi mukava pieni vesseli, joka vähän kokeilee välillä"

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video