Toto75-karonkka: Mahtava Massi meni menojaan – Vermo vaipui hurmokseen - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Toto75-karonkka: Mahtava Massi meni menojaan – Vermo vaipui hurmokseen

Derby oli yhden valjakon näytöstä. Konkari Pekka Korpi kannusti nuoren tammansa Mascate Matchin SE-kiitoon, ja kaksikon kotiluolassa Vermossa repesi rajaton riemu. Toinen huipputalentti Always Ready oli kunniakas kakkonen, ja loistavan syöksyn ylöspäin Derbyn aikaan tehnyt Sahara Peyote kolmas.
Terhi Piispa-Helisten
Kova kolmen kopla: Hanna Rakkolainen, Mascate Match ja Pekka Korpi. Derby check. Seuraava pysäkki: Lappeenrannan Villinmiehen Tammakisa.

1. Mascate Match

Ylisanat alkavat loppua kesken Mascate Matchin kohdalla. Tamma on täydellinen kilpahevonen: räjähtävän nopea, taistelu- ja voitontahtoinen, henkisiltä ominaisuuksiltaan raudanluja sekä ulkoisesti uljas ilmestys. Mascate Match on kohonnut kotimaisen raviurheilun suurlähettilääksi.

 

Tammojen SE-tuloksella tullut Suuren Suomalaisen Derbyn täysosuma vaivutti Vermossa raveja seuranneen väen hurmokseen. Yleisö huusi voittajaseremonioissa rytmikkäästi Pekka Korven nimeä – voi vain kuvitella, mitä uransa viidennen derbyvoiton ottanut ja kaiken kokenut Kultasormi mietti pauhun keskellä.

 

Massin saagassa on kliseisesti sanottuna Hollywood-elokuvan ainekset. Toivoa sopii, että tamman tarina jatkuu joulukuun jälkeenkin Suomessa, sillä tässä se on, se kauan odottamamme kirkas ravitähti, joka saa loistollaan murrettua lajimme riemusanomaa muun yhteiskunnan kuuluviin vaientaneet muurit.

 

2. Evartti

Ylväänä seiskää, niin kuin kuninkaat, lauletaan paatoksellisesti Teräsbetonin kappaleessa. Evartti tekee juuri näin, kantaa ravikuninkaan kuvaannollista kruunuaan ihailtavalla varmuudella.

 

Team Ojanperän ori urakoi viikonloppuna kaksi klassikkokisan voittoa. Perjantaina Evartti vei nimiinsä Erkon Pokaalin, lauantaina Tähtisprintterin. Kuninkaan monipuolisuudesta kertoen ensin mainittu ykkönen lohkesi suvereenisti keulasta kontrolloiden, jälkimmäinen taaempaa supervauhdilla kirien.

 

Evartin kausiansiot kipusivat viikonlopun voittojen myötä yli 200 000 euron. Ori liittyi arvokkaaseen ja harvinaiseen kerhoon. Evartti on vasta kolmas suomenhevonen, joka kykenee vuositienesteissään kipuamaan yli kyseisen haamurajan. Muut ovat Costello (2018) ja Viesker (1998 ja 1999).

 

3. Better Boss

Iikka Nurmonen ja Better Boss ratkaisivat todelliseen suomalaiseen oldies goldies -sarjaan kuuluvan, vuodesta 1969 lähtien ajetun Käpylä Grand Prix'n voiton itselleen heti kiihdytyksessä. Parivaljakko pamautti pakilta keulaan puolikkaan täyttyessä. Jatkossa tapahtui odotettavissa ollut käänne: rinnalle ilmestyi tahtirumpua takomaan muskelimies Don Williams.

 

Suurin osa olisi tuupertunut Don Williamsin käsittelyssä, mutta Better Boss on toista maata. Ruuna taisteli voittoon Millstone's Eagerin Suomessa syntyneiden SE:tä sivunneella tuloksella.

 

Better Boss on monipuolinen ravuri, joka pääsee kovaa, jaksaa pitää vauhtinsa ja tahtoo voittaa. Mieleen tulee toinen rahasarjojen raketti, Le Gros Bill, tuo Finlandia-ajon suurenmoinen kolmonen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Toto75-karonkka: Vaellus vakuutti

Toto75-karonkka: Palomäen suurien tunteiden viikko - An-Dorra Oulu Expressin etevin

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video