Viikonlopun ravit: Express-varsat estradilla – Kavioliiga käynnistyy jälleen - Ravinetti - MT Ravinetti
Uutiset

Viikonlopun ravit: Express-varsat estradilla – Kavioliiga käynnistyy jälleen

Äimäraution kaksipäiväisten kiintopisteet ovat perinteisten ikäluokkakisojen Oulu Expressien finaalit ja uudelleen starttaavan Kavioliigan kauden ensimmäiset osakisat.
Terhi Piispa-Helisten
Aimo Vuorisalon valmentama ja hänen kummipoikansa Hannu Torvisen ohjastama pikkuprinssi Kinderi tähtää lauantaina Oulu Expressin ykköseksi.

Perjantai 11. syyskuuta

Suomen ravinaisten liiton SM-osakisat käydään Oulun perjantaisten After Work -ravien neljännessä ja viidennessä lähdössä. Molempiin lähtöihin ilmoittautui mukaan täydet 16 hevosta. Suomen ravinaisten liiton hallitseva Suomen mestari Anna Sulin on mukana puolustamassa titteliään.

 

Illalla ladataan kilpaa Killerillä. Ykkössarjojen kuumimmat nimet ovat kovavireiset Obrigado ja I.P. Vapari.

 

Tulevaisuuden menestyjien tähtitehdas on auki Ypäjällä, kun perinteinen varsahuutokauppa alkaa kello 18.

 

Oulun After Work – ravit kello 15.30 alkaen. Killerin Toto4-kisat käyntiin kello 18.

 

Solvallassa käydään perjantaina hienot Kriterium-karsintaravit. Illan kaikki 12 lähtöä ovat Kriterium- ja TammaKriterium-karsintoja. "Kriteriekungenilla" Timo Nurmoksella on kovat pelissä.

 

Solvallan Toto64-kierros käyntiin kello 20.30.

 

TotoTalk-lähetys kello 18.30-23.00.

 

 

Lauantai 12. syyskuuta

Lauantaina lasketaan Oulu Express-finaalit sekä Oulun OP GP-/Kavioliiga-lähdöt. Toto75-pelissä on tarjolla 75 000 euron jackpot.

 

Lämminveristen Expressissä on vahvoilla Vermon karsintavoittaja Magical Princess, joka voi jatkaa Pekka Korven tallin syyskuun suurvoittokimaraa.

 

Suomenhevosten OEX:ssa kohtaavat Pikkuprinssi Kinderi, Pikkupelimannissa ensiviulua soittanut Maurizo, ikäluokan valtikkaa tavoitteleva suurlupaus Ville Kalle ja kotiradan nouseva nimi Huisi Hemmo.

 

Majestic Man tulee jälleen valloittamaan Äimärautiota. Edellinen visiitti toi ”Taistolle” Number One-tittelin, nyt haussa on voitto Kavioliigan avausetapilta. Vastus on kivikova Don Williamsin ja Justice Åsin johdolla.

 

Kylmäveristen Kavioliigassa kuumat nimet ovat viimevuotinen kuningas Tähen Toivomus, kotiradan suuri suosikki Vixus ja tuore Kirppu-ajon sankari Joriini.

 

Lauantaina ratkeaa myös se, ken käskee ja komentaa perinteisessä ohjastajaottelussa Heinäpään Herruudessa.

 

Oulun Toto75-ravit kello 13.30 alkaen.

 

Ruotsin Toto75-lauantain areenana toimii Hagmyren. Suomalaisittain päivän mielenkiintoisin matsi nähdään Pronssidivisioonassa, missä sinivalkoista väriä liehuttavat makean kakkosradan saanut Valiant Dream sekä Anything For You ja Kaptah.

 

Kultadivisioonan tähtenä loistaa Missle Hill.

 

Päivän päälähtö kylmäveritammojen Ruotsin mestaruus on jätetty Toto75-kohteiden ulkopuolelle. Titteliä on tavoittelemassa suomalaisille tuttu Helätin-ajon ykkönen Granetta.

 

Hagmyrenin Toto75-pelin jättöaika umpeutuu kello 17.20.

 

TotoTV-studiolähetys 14.00 – 20.00. Asiantuntijoina ovat Tommi Ala-Nikkola, Marko Lähteenmäki ja Riku Niittynen. Juontajana toimii Sonja Julkunen.

 

 

Sunnuntai 13. syyskuuta

Kajaanissa ravataan radan kauden päätöskisat. Hevosrikkaissa ja tasokkaissa lähdöissä nähdään viimevuotinen Oulu Express-nelonen Toivotuli, takaisin voittopolulle suunnistava kainuulaiskanuuna Whogonow, Vincennesin, Solvallan ja Kajaanin valloittaja Tellmeastory ja Kajaanin lämminveriliigan mestaruutta jahtaava voimaruuna Minto's Don Juan.

 

Turussa on palkintotaso viritetty kohdalleen, ja lähdöt ovat urheilullisesti korkealuokkaisia. Lämminveristen ykkössarjassa ampaisevat pakilta jahtiin kovat viisivuotiaat Tito C.A. ja Sahara Sandstorm. Kiritykki Tanpopo pyrkii paalulta pakoon.

 

Kakkossarjassa käydään raivokasta taistoa voitosta Night Guardin, Might Be Romeon, Minecraftin ja Marcos Gallonin kesken.

 

Yksi illan vetonauloista on lupaava juniori Consalvo.

 

Suomenhevosten yläsarjassa loistaa Forssassa laukkansa uskomattomasti paikannut Novan Voitto.

 

Kajaanissa kisataan Toto4:t kello 13 alkaen. Turun Toto5-ravit käyntiin kello 14.

 

Bjerkessä on edessä supersunnuntai, kun radalla ravataan sekä kylmä- että lämminveristen Norjan kriteriumit ja derbyt.

 

Bjerken Toto75-peli starttaa kello 16.00.

 

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Viikonlopun ravit: HIFK:n helmi hehkuu Etelä-Karjalassa - Lexus Dream dominoi Kavioliigassa

Viikonlopun ravit: Superlauantaita, SM-jahtia ja ponien juhlaa

Viikonlopun ravit: Oi, ravi-Suomi katso, Finlandia-ajo ja Derby koittavat

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video