Mascate Matchilla kohti Villinmiehen karkeloita - Uutiset - MT Ravinetti
Uutiset

Mascate Matchilla kohti Villinmiehen karkeloita

Derbyn ja monen muun ravikilpailun sankari, Mascate Match, suuntaa torstaina Lappeenrantaan ja Villinmiehen Tammakilpailun karsintaan. Pekka Korpi kertoo supertamman ja tallin kuulumiset.
Terhi Piispa-Helisten
Lisää laakereita niitettävänä Mascate Match. Uskollisena "aseenkantajana" vierellä hoitaja Hanna Rakkolainen.

Pekka Korven ja Raviliiga HIFK:nkaan jännitysviikot eivät lopu: tällä viikolla supertamma Mascate Match matkustaa Lappeenrantaan. Vastassa ei ole SaiPa, vaan nelivuotiaat ikätoverit Villinmiehen Tammakilpailun karsinnassa. Lauantaina 26. syyskuuta on finaalien vuoro, jos kaikki menee käsikirjoituksen mukaan, ja silloin lämminveristen voittajaa odottaa maalissa 52500 euron palkinto.

Mutta kuinka Massilla hurisee urotekonsa jälkeen?

"Hyvin menee, joskin suurimman osan ajasta tamma on ollut tarhassa Derbyn jälkeen", Korpi kertoo.

"Kovaa ei ole ajettu yhtään, mutta kaikki vaikuttaa normaalilta. Ehkä seuraavan päivän Derbyn jälkeen tamma oli vähän väsynyt, mutta sen jälkeen on ollut sellainen kuin aina. Ruoka ja juoma maistuu, eikä hiljaisessa ajossa ainakaan tunnu eroa. Luotan siihen, että se jatkaa omalla tasollaan, mutta tokihan kaikki kisat pitää ajaa ensin. Kyllähän Derby oli kova suoritus - kaksi 2620 metrin kisaa melko lyhyin välein. Finaalin suoritus oli tietenkin vielä fyysisempi. Jos saisin valita, olisin ottanut hieman pitemmän starttivälin tähän paikkaan. Toisaalta hevoseen on oppinut luottamaan, ja eikähän se suorita taas kerran."

Mitä muulta tallilta kuuluu odottaa tällä viikolla?

"Kyllä Massiin kohdistuu tottakai isoimmat odotukset. Monilla muista meidän viikon starttihevosistamme on huonot paikat. Kaksivuotiaalta Birgit Combolta odotan hyvää suoritusta keskiviikkona, mutta senkin starttinumero on ulkona, eikä mitään voittoa voi suoraan luvata."

Magical Princess osallistui kovaan avaukseen mutta väsyi aikaisin Oulu Expressissä ja Kriterium tulee pian vastaan - mikä on sen tilanne?

"Se väsyi kovan avauksenkin huomioon ottaen ihan liian aikaisin. Meno oli jäykkää, ja kaikki ei selvästikään ollut kunnossa. Vielä ei ole tietoa, mikä oli ongelmana. Tamma oli jäykkä jo lämmityksessä ja lisäsin putsit, mitä ei ole aikaisemmin tarvinnut tehdä. Nythän noita kurkkutulehduksia tulee ja menee, mutta tälle ei ainakaan vielä ole noussut mitään kuumetta tai tullut muita oireita, joten olemme ymmällämme. Kriteriumin karsinnat odottavat ensi viikolla, ja etenemme niitä kohti, ellei esteitä tule vastaan."

 

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Toto75-karonkka: Erkki twistasi letkeästi Lappeenrannassa

Suven Sametti ja Mascate Match odotetut sankarit Lappeenrannassa

Kriteriumkarsinnat: Magical Princess palasi huimalla tyylillä ja ME-ajalla tasolleen

Gallup
MT Ravinetti Youtubessa
MT Ravinetti Youtubessa
Siirry kanavalle
Uusin TalkKari
Katso video